Sari la conținut

Fosta clădire a Liceului Forestier va fi transformată în hotel

fosta-cladire-a-liceului-forestier-va-fi-transformata-in-hotel

Fosta clădire a Liceului Forestier Braşov, de pe strada Petofi Sandor, va fi transformată în hotel. Biserica Evanghelică a vândut anul trecut clădirea către omul de afaceri braşovean Emil Vasile Bârsanu, preţul tranzacţiei fiind de un million de euro.


   Acesta a demarat deja procedurile în vederea compartimentării clădirii şi transformării acesteia într-un resort turistic. Bârsanu deţine mai multe business-uri în domeniul turistic, de la site-uri de promovare la apartamente în regim hotelier.

Liceul Silvic „Nicolae Rucăreanu” a fost la începutul anilor 2000 subiect al unui proces de retrocedare, fiind revendicat în baza legilor proprietăţii de către Biserica Evanghelică. Primăria Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au avut mai multe runde de negocieri la Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi s-a obţinut aprobarea pentru cumpărarea unităţii de învăţământ de către municipalitate.


   Ba chiar, prin anul 2006, se şi aprobase alocarea sumei de un milion de euro pentru a fi plătit preţul pe care îl cere Biserica Evanghelică, însă tranzacţia nu a mai fost derulată, iar Liceul Silvic a fost mutat, din toamna lui 2010, în cartierul Astra, respectiv într-o şcoală generală care a fost desfiinţată după ce mai multe unităţi de învăţământ au fost comasate.


   Transformarea clădirii în hotel va presupune, în primul rând, o consolidare a acesteia, precum şi efectuarea unor recompartimentări, dar şi mansardarea acesteia.

Comentarii

Ultimă oră