Sari la conținut

Fost membru al trupei Phoenix, în concert la Braşov, de Dragobete

fost-membru-al-trupei-phoenix-in-concert-la-brasov-de-dragobete

Mani Neumann, violonistul german ce a colaborat ani la rând cu legendara trupă Phoenix, se află în primul turneu organizat în 15 oraşe din România alături de trupa sa, Farfarello.

Pe 24 februarie 2017, începând cu ora 21.00, Wharehouse Pub din Braşov (str. Lucian Blaga, nr. 8) va fi gazda unui concert susţinut de aceasta trupă ce îşi are rădăcinile în Germania.

Trupa germană Farfarello este cunoscută în România în special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann care a colaborat îndeaproape cu celebra formaţia Phoenix timp de mai multi ani.

Într-o formulă inedită, doi muzicieni germani (Mani Neumann – vioară, blockflote şi Ulli Brand – chitară) alături de doi muzicieni români (Eugen Amarandei – contrabas şi Gabriel Balasa – percuţie) se întrunesc pe aceeaşi scenă, oferind o călătorie muzicală într-un stil unic: o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.

Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.

Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român”, supranumit şi „Violonistul Diavolului”, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural” în gradul de „Cavaler” pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix.

Preţul biletului la concertul de vineri este de 30 lei.


    Locul de desfăşurare: Wharehouse Pub din Braşov (str. Lucian Blaga, nr. 8),

vineri, 24 februarie 2017, începând cu ora 21.00.

Info și rezervari: tel. 0773 843 726

Comentarii

Ultimă oră