Sari la conținut

Forţele pentru Operaţiuni Speciale vor îmbrăca o nouă Ţinută de Luptă

fortele-pentru-operatiuni-speciale-vor-imbraca-o-noua-tinuta-de-lupta

Forţele pentru Operaţiuni Speciale vor îmbrăca o nouă Ţinută de Luptă Multiprotectoare realizată în urma unui şir lung de testări şi cercetări de către o echipă de specialişti ai Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Armamente din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare a MapN.

„Ţinuta de Luptă Multiprotectoare” este un proiect de cercetare dezvoltat la cererea Forţelor pentru Operaţiuni Speciale.

Dezvoltarea proiectului a durat aproximativ 5 ani iar ţinuta RoCamFos va oferi protecţie directă şi indirectă fiind ignifugă, hidrofobă, oleofobă şi este tratată anti-insecte.

Produsul este format din veston, bluză tactică, ce este utilizată sub vesta de protecţie balistică, pantalon şi şapcă.

Pentru un camuflaj eficient cercetătorii au realizat un soft care în baza unui algoritm automatizat extrage culori şi forme după imaginile preluate din teren şi poate fi programat să genereze modele de camuflaj în funcţie de specificul zonei de operaţii.

Ţinuta conţine 5 culori şi încorporează elemente ergonomice care conferă protecţie coatelor şi genunchilor precum şi elemente elastice şi de ajustare care permit o mobilitate sporită.

Uniforma este realizată din ţesătură Ripstop care are la bază bumbac şi poliamidă.

Ţinuta este programată să intre în serviciu începând cu anul 2017, dar cei car vor să o admire vor avea această posibilitate la parada de întâi Decembrie din Bucureşti, unde un pluton format din militari ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale va defila în noua ţinută de luptă.

Comentarii

Ultimă oră