Sari la conținut

Fondul forestier din Poiana Braşov va deveni „pădure parc”

fondul-forestier-din-poiana-brasov-va-deveni-padure-parc

Comisia Tehnică de Avizare în Silvicultură din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, a avizat solicitarea municipalităţii braşovene privind schimbarea încadrării terenului pe care vor fi amenajate pistele de downhill, în „pădure-parc”.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că după ce acest aviz va fi comunica oficial, municipalitatea va putea demara proiectarea şi execuţia lucrărilor.


     „Avem deja o parte din documentaţie, pe care am primit-o de la două asociaţii ale practicanţilor acestui sport (este vorba de Play Bike şi Nh Bike), astfel că va fi redusă semnificativ perioada de implementare a proiectului. Acest sport s-a dezvoltat foarte mult în România şi cele trei trasee vor deveni, cu siguranţă, o atracţie turistică importantă a Braşovului. De asemenea, pe Masivul Postăvarul se vor putea desfăşura şi competiţii sportive”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Acesta a amintit că un obiectiv al municipalităţii este ca „Braşovul şi Poiana Braşov să fie cât mai ofertante nu doar pentru perioada de iarnă, ci şi în restul anului. Prin amenajarea acestor piste, sperăm ca staţiunea să devină principala destinaţia a practicanţilor de downhill, aşa cum, iarna, este cea mai importantă staţiune de schi din România. Deja foarte mulţi braşoveni au început să practice acest sport”.

500.000 lei pentru realizarea lucrărilor

Proiectul traseelor pentru biciclişti a fost anunţat încă din 2015, iar de atunci, două asociaţii Play Bike şi Nh Bike, au pregătit documentaţia tehnică, realizând inclusiv ridicările topografice. În documentaţiile pe care cele două asociaţii le-au predat Primăriei sunt menţionate toate lucrările necesare amenajării celor trei trasee, inclusiv amenajarea unor podeţe de lemn, pe porţiunile care pot fi afectate de torenţii formaţi atunci când ploua abundent.


    Pentru realizarea lucrărilor, în bugetul local al Braşovului pe anul 2019 este alocată suma de 500.000 lei.

Comentarii

Ultimă oră