Sari la conținut
finala-pentru-playoff

FC Brașov traversează cea mai grea perioadă din istoria sa. Problemele de la club și-au pus amprenta pe moralul jucătorilor, însă una dintre șansele ca echipa să scape de amenințarea falimentului ar fi promovarea în prima ligă. Pentru asta, stegarii trebuie mai întâi să se califice în play-off, iar meciul cu UTA de sâmbătă este extrem de important pentru configurația la vârf a clasamentului.

„Începem la Arad contra unei echipe bune a campionatului. UTA a făcut un singur transfer în aceată iarnă astfel că echipa arădeană formează un grup omogen. Obiectivul nostru este acela de a ne califca în play-off, pentru ca apoi să putem ataca promovarea. Jocul de la Arad este extrem de important și vom încerca să găsim cea mai bună formulă și să ne întoarcem de la Arad cu toate cele trei puncte”, a spus Mihai Stere.

Tehnicianul galben-negrilor a primit întăriri doar în ultima săptămână, iar acest lucru ar putea să-și pună amprenta asupra jocului. Totuși fotbaliști cu experiență ca Florin Iacob sau Bruno Madeira nu au nevoie de foarte mult timp pentru a se integra în angrenajul echipei.

„Este bine că au venit acești jucători, chiar dacă au venit pe ultima sută de metri. Iacob, Madeira sau Marin au demonstrat că sunt jucători valoroși și nu cred că va fi foarte dificil ca ei să se integreze în echipă. S-ar putea să avem ceva probleme de omogenitate, dar eu sper să trecem repede peste ele. Avem soluții și pentru jucătorii sub 19 ani”, a mai declarat tehnicianul stegarilor, Mihai Stere.

Stere nu se va putea baza la jocul de la Arad pe goalkeeper-ul Căucă, suspendat și nici pe Andrei Poverlovici care nu este refăcut după o accidentare. La jocul de la Arad cu UTA, ce se va disputa sâmbătă de la ora 11.30, și-au anunțat prezența și o parte din suporterii formației de sub Tâmpa.

„Suporterii sunt foarte importanți pentru noi. Chiar dacă este o deplasare foarte lungă, sunt convins că o parte din stegarii adevărați vor fi alături de noi la jocul cu UTA. Avem nevoie de ei și sper ca la meciul cu Tărlungeni de acasă să avem parte de un stadion plin. Cu ajutorul lor putem trece mai ușor peste aceste momente dificile”, a spus Stere.

Oficialii galben-negrilor încearcă să rezolve până la meciul de sâmbătă împrumuturile a doi jucători sub 19 ani de la Dinamo, fundașul central Vlad Georgescu și mijlocașul Laurențiu Manole. Înaintea confruntării din runda cu numărul 19, UTA ocupă poziția a treia a clasamentului cu 33 de puncte, în timp ce FC Brașov este pe locul cinci cu 31 de puncte.

Comentarii

Ultimă oră