Sari la conținut

Filmele cu cele mai multe nominalizări la OSCAR

filmele-cu-cele-mai-multe-nominalizari-la-oscar

„American Hustle” (foto), în regia lui David O. Russell, și „Gravity”, în regia lui Alfonso Cuaron, au primit, joi, cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar, câte zece, inclusiv la categoria Cel mai bun film.
Drama „12 Years of Slave”, în regia lui Steve McQueen, a obținut nouă nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun film.
Printre alte filme din competiție se numără „Captain Phillips”, în regia lui Paul Greengrass, “Dallas Buyers Club”, de Jean-Marc Vallee, și „Nebraska”, de Alexander Payne (șase nominalizări fiecare), precum și „Her”, de Spike Jonze, și „The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese (câte cinci nominalizări).
Cea de-a noua peliculă nominalizată la categoria Cel mai bun film este „Philomena” (patru nominalizări), în regia lui Stephen Frears, a mai anunțat joi Academia de Arte și Științe Cinematografice.
Categoriile de interpretare nu oferă surprize majore, fiind regăsite toate numele care au ocupat paginile publicațiilor de specialitate de la începutul sezonului premiilor la Hollywood. Vezi aici lista completa de nominalizari.

Comentarii

Ultimă oră