Sari la conținut

Filarmonica Brasov deschide stagiunea cu un concert extraordinar

filarmonica-brasov-deschide-stagiunea-cu-un-concert-extraordinar

Filarmonica Braşov îşi deschide cea de-a 137- a stagiune cu un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra simfonică, sub bagheta maestrului Daisuke Soga; solistă Naoko Ichikawa. – pian. Concertul are loc joi, 25 septembrie 2014, de la ora 19.00, la sala Patria.

În program:

S. Rachmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră

R. Strauss – Poemul simfonic „O viaţă de erou” SOLIST: Dănuţ Manea

Dirijorul japonez Daisuke Soga s-a născut la Osaka, în anul 1965 şi a beneficiat de o atentă educaţie muzicală, studiind în particular pianul, clarinetul şi contrabasul.

Între anii 1984 – 1987 urmează Academia „Toho - Gakuen” din Tokio, la clasa de contrabas şi dirijat, apoi Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, unde studiază contrabasul cu renumitul profesor Ion Cheptea.

După ani întregi de studiu la diverse cursuri de măiestrie şi îndrumat de muzicieni reputaţi, în noiembrie 1990, Daisuke Soga a fost invitatul Filarmonicii din Braşov.

În vara anului 1996 a fost ales dirijor permanent al Orchestrei Festivalului Internaţional din Tanglewood, festival organizat de Orchestra Simfonică din Boston, iar din 1998, Daisuke Soga a dirijat aproape toate orchestrele filarmonice din România.

În perioada 2001 – 2003, dirijorul Daisuke Soga a fost Director muzical la Orchestra simfonică din Osaka şi începând din anul 2005 este Dirijor principal la Tokio New City Orchestra.

Naoko Ichikawa este o reputată pianistă din Japonia, născută la Tokyo.

A luat primele lecţii de pian la vârsta de cinci ani, apoi a studiat cu renumitul pianist Mikhail Voskresensky la Liceul de Muzică Toho – departamentul muzică interpretativă - după care a continuat la Conservatorul „Ceaikovski” din Moscova, fiind selectată să susţină numeroase concerte în Japonia şi Rusia.

Din primul an de studiu la Liceul de Muzică Toho a fost câştigătoare a numeroase concursuri.

Ichikawa este un muzician apreciat pentru deosebitul său simţ artistic şi sunet bogat, atât de partenerii muzicieni cât şi de public. A evoluat ca solistă în concerte pentru pian şi orchestră, în formaţii camerale, primind mereu aprecieri din partea colaboratorilor săi.

Din 2009, Ichikawa a fost lector şi corepetitor pentru doi ani la Tokyo Nikikai Opera Institute. A interpretat partea de orchestră a operei „Tosca” în 2010 în sala de concerte a operei din Tokyo, un aranjament foarte reuşit cu care a avut un senzaţional succes şi, din 2012 formează un duo împreună cu violonistul Dănuţ Manea.

În prezent, Ichikawa îşi extinde activitatea compunând şi interpretând lucrări muzicale pentru copii în cadrul cărora improvizează, recită şi dansează, cucerind astfel tot mai mulţi fani între iubitorii de muzică.

Biletele pentru concertele Filarmonicii Braşov se pot procura de la sala „Patria” (B-dul 15 Noiembrie, nr. 50A), după următorul program:

Luni, miercuri: între orele 12 – 15;

Marţi, joi: între orele 16 – 18;

Joi: cu o oră înaintea începerii concertului (ora 18.00).

Preţul biletelor este de 20 de lei, redus pentru elevi, studenţi şi pensionari 50%, respectiv 10 lei. Pentru concertele extraordinare preţul biletelor este de 30, respectiv 15 lei.

De reţinut este şi faptul că accesul publicului în sala de concert se va efectua între orele 18.30 – 19.00! Întrucât la ora 19.00 va începe efectiv concertul, uşile se vor închide, fără a se mai permite vreunei persoane accesul, indiferent dacă a achiziţionat sau nu deja bilete.

Comentarii

Ultimă oră