Sari la conținut

Fiii avocaţilor să fie acceptaţi în avocatură fără examen

Decanul Baroului Braşov, Aurel Moldovan, a propus, sâmbătă, în cadrul Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), ca fiii avocaţilor să fie acceptaţi în avocatură, fără examen,  întrucât provin din familie, precizând că ei "pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii".

"În calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti, cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi", a consemnat Aurel Moldovan.

Deşi invocă criteriile de integritate în organizarea examenului grilă, decanul arată că "mulţi copii ai avocaţilor, care au zeci de ani o legătură profesională şi de suflet, pot fi respinşi în primul rând din cauza modului de organizare a examenului". "Văzând şi faptul că tocmai în această «stricteţe» se pot comite erori sau lipsuri din diferite cauze, vă aduc în atenţie această problemă" a concluzionat decanul.

Comentarii

Ultimă oră