Sari la conținut

Fiecare animal are la Zoo Braşov dietă personalizată

fiecare-animal-are-la-zoo-brasov-dieta-personalizata

Apelul celor de la Grădina Zoologică: Vizitatori, nu le mai daţi de mâncare animalelor!

Animalele de la Grădina Zoologică Braşov au parte de un regim special, în perioada de iarnă şi mai ales în zilele geroase.

Reprezentanţii Zoo Braşov precizează însă că pregătirile pentru intrarea în sezonul de iarnă încep încă de la sfârşitul toamnei. „Verificăm adăposturile, sistemele de încălzire, unde e cazul şi sunt modificate dietele animalelor”, a explicat Roger Rois, sef serviciu Zoo Braşov.


    Fiecare animal, însă, are la Zoo Braşov o dietă personalizată. „La modul foarte general, dietele care se dau iarna animalelor au un conţinut mai bogat în proteine şi calorii, pentru a le asigura energia necesară pentru a supravieţui temperaturilor scăzute. La diete individualizate, avem de exemplu o pereche de lei albi – leoaica este ţinută la un regim special, pentru că a câştigat în greutate mai mult decât ne-am fi dorit. La toate animalele, dietele sunt individualizate, în funcţie de mai mulţi factori, depinde de starea de sănătate a animalelor, de vârstă, de sex, la femele, dacă este gestantă sau nu”, a mai explicat Roger Rois.


   În funcţie de specie, animalele primesc multivitamine. De exemplu, primatele, pe lângă amestecul de legume şi fructe, primesc şi peleţi speciali cu multivitamine şi minerale. Păsările primesc şi ele o mâncare specială, care pluteşte pe apă, în aşa fel încât să nu fie mâncată de porumbei, dar li se suplimentează şi cantitatea de porumb.


  Tocmai pentru că au diete individualizate, reprezentanţii ZOO Braşov fac un apel către vizitatori să nu mai hrănească animalele. „Şi produse care sunt percepute inofensive, precum frunze sau iarbă ne dau peste cap toate calculele dietare pe care le facem. Nu mai hrăniţi animalele niciodată, cu nimic”, a subliniat Roger Rois.


   Grădina Zoologică Braşov poate fi vizitată între orele 9.00 – 18.00, de marţi până duminică. Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi 20 de lei pentru adulţi. Grupurile au reduceri de tarif.

Comentarii

Ultimă oră