Sari la conținut

Festivități dedicate Zilei Pompierilor din România

festivitati-dedicate-zilei-pompierilor-din-romania

În fiecare an, ziua de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România, este serbată în majoritatea oraşelor ţării prin diverse manifestări menite să cinstească activitatea salvatorilor şi să comemoreze momentul bătăliei din Dealul Spirii (1848), unul de mare însemnătate pentru pompierii din ţara noastră.

Și Pompierii din Brașov au parte de festivități! Astăzi organizează demonstraţii la Coresi şi mâine va fi Ziua Porţilor Deschise!


   Astazi, marți, 12 septembrie 2017, în avans cu o zi de sărbatoarea pompierilor vor avea loc, cu începere de la ora 13 00, un ceremonial militar, o paradă cu forţe şi mijloace specifice, exerciţii demostrative şi concursuri pentru copii în spaţiul special amenajat din parcarea Coresi Shopping Resort. Totodată, sunt organizate puncte mobile de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative cu reguli şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, pe tipuri de risc.

Miercuri, 13 septembrie 2017, între orele 10.00 - 13.00, se va organiza Ziua Porţilor Deschise la sediile subunităţilor de pompieri din judeţul nostru. Pompierii au pregătit o expoziţie cu tehnica aflată în dotare şi cu accesoriile folosite la interventie pentru cei care doresc să le treacă pragul în ziua lor aniversară.

„Ziua Pompierilor din România constituie un moment de profundă încărcătură patriotică în viaţa şi activitatea salvatorilor. În urmă cu 169 ani, cei 166 bravi ostaşi pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbuşe aspiraţiile legitime ale neamului nostru. Astfel că ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini. Această dată rămâne una dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor fiind recunoscută unanim, indiferent de epocile istorice şi regimurile politice prin care a trecut ţara”, a explicat cpt. Ciprian Sferja, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov.

Comentarii

Ultimă oră