Sari la conținut

„Festivalului Oierilor”, ediția a X-a, în acest week-end, la Tohanul Nou

festivalului-oierilor-editia-a-xa-in-acest-weekend-la-tohanul-nou

Cea de a X-a ediţie a „Festivalului Oierilor – Târgul de produse tradiţionale”, va avea loc în acest weekend (29 – 30 septembrie 2018 ), în Tohanul Nou – zona Tabără spre Bran, judeţul Braşov.

Evenimentul aduce în atenţia participanţilor unul dintre cele mai vechi obiceiuri tradiţionale din zonă: „Răvăşitul Oilor“, moment care marchează încheierea ciclului pastoral, prin coborâtul oilor de pe munte.

Mai exact, în apropiere de Sâmedru (deschizătorul iernii pastorale – 26 octombrie) se încheie ciclul pastoral, care, în calendarul popular, începe la data de 23 aprilie, de Sângiorz, acesta fiind deschizătorul anului şi al verii pastorale.

În cadrul evenimentului, „Festivalului Oierilor – Târgul de produse tradiţionale”, cei prezenţi vor putea să viziteze o expoziţie cu vânzare de maşini agricole şi utilaje specifice zonei montane, o expoziţie gastronomică, să se bucure de echitaţie şi plimbări cu trăsura dar și să participe la un concurs în care vor fi testate abilităţile oieritului montan și transhumanţei.

În cadrul evenimentului este organizat și un târg al producătorilor şi meşterilor populari care va prilejui expoziții cu vânzare și prezentări de produse din piele.

În cele două zile de sărbătoare câmpenească vor avea loc spectacole de excepție susținute de artiști și formații folclorice de renume precum: Cristian Pomohaci, George Rotaru, Robert Târnăveanu, Mariana Stănescu, Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Gheorghe Sorea, Polina Gheorghe, Ioan Cristian Ţăran, Viorica Cerbu, Ionel Letcă, Mioara Greavu, Bogdan Şteţco, Andreea Jitea, Ştefan Bărbătei, Viorica Florea, ansamblul Junii Brasovului dar și ansambluri de cântece și dansuri din județul Brașov.

În ambele zile evenimentul va începe la ora 11.00.

Comentarii

Ultimă oră