Sari la conținut

„Festivalul Zupului” de la Râşnov s-a amânat

festivalul-zupului-de-la-rasnov-sa-amanat

Programată iniţial în zilele de 29 şi 30 aprilie, cea de-a patra ediţie a „Festivalului Zupului” de la Râşnov a fost amânată pentru o dată care va fi anunţată în cel mai scurt timp posibil de reprezentanţii autorităţilor locale.

Motivul pentru care evenimentul nu va mai avea loc în weekendul prelungit de 1 Mai este faptul că în acelaşi interval se dispută prima etapă a sezonului de Viteză în Costă, „Trofeul Serus” Râşnov-Poiana Braşov. (Competiţia sportivă a fost de asemenea decalată faţă de perioada la care a fost programată iniţial, 22-23 aprilie, din cauza zăpezii căzute în urmă cu o săptămână).

„Cele două evenimente nu se pot desfăşura simultan, din cauză că locul unde se prepară zupul este acelaşi cu parcul de service al raliului. Vom anunţa data la care va avea loc «Festivalul Zupului», o tradiţie de sute de ani în oraşul nostru, reluată de câţiva ani şi susţinută de autorităţile locale în cadrul unui bogat calendar anual de evenimente”, a explicat Liviu Butnariu, viceprimarul oraşului Râşnov.


   Zupul reprezintă o tocăniţă pe bază de cartofi, ceapă şi slănină, pe care râşnovenii obişnuiau să o consume când mergeau la muncile câmpului. Slănina este principalul ingredient al zupului, însă reţeta originală a fost de-a lungul timpului îmbunătăţită şi modernizată.

Comentarii

Ultimă oră