Sari la conținut

Festivalul SoNoRo, a XIII-a ediție, la Filarmonica Brașov

festivalul-sonoro-a-xiiia-editie-la-filarmonica-brasov

Festivalul SoNoRo se va desfășura în perioada 2 - 20 noiembrie 2018 în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu.

Acesta va fi susținut la Brașov, în sala Filarmonicii. Aflat la cea de-a XIII-a ediție, festivalul propune pentru anul acesta o ediție cu „Efecte Secundare”!

Vertigo, Lunatique și Hangover sunt doar câteva dintre titlurile concertelor, fiecare propunând un program spectaculos, interpretat de unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii.

Recunoscut pentru concertele sale spectaculoase, în spații deosebite, dar și pentru faptul că a colaborat constant cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii, Festivalul SoNoRo propune pentru anul acesta o reîntâlnire cu pianiștii Louis Lortie și Marianna Shirinyan, una dintre cele mai creative și apreciate artiste din domeniul muzicii de cameră. Louis Lortie a concertat timp de mai mult de trei decenii în întreaga lume, fiind considerat unul dintre cei mai versatili pianiști din prezent. Concertează la Wigmore Hall din Londra, Filarmonica din Paris, Carnegie Hall sau Sala Simfonică din Chicago.

În premieră pe scena Festivalului SoNoRo, va concerta chitaristul Alberto Mesirca, absolvent „Summa cum laude” al Conservatorul din Castelfranco Veneto și câștigător al „Golden Guitar” în 2007 și 2009. În 2013, albumul său, „British Guitar Music”, înregistrat cu Paladino Music OG, a fost câștigătorul Chitarei de Aur pentru „Cel mai bun album al anului”.

Printre celelalte numele sonore, ce vor urca anul acesta pe scenele Festivalului SoNoRo, pot fi amintiți violoniștii Marc Bouchkov, Alina Pogostkina, Pavel Vernikov sau Jonian Ilias Kadesha și violonceliștii Valentin Răduțiu și Kyril Zlotnikov.

„Pentru mine, în calitate de organizator, Festivalul SoNoRo reprezintă bucuria de a concerta cu muzicieni fantastici pe care i-am întâlnit pe scene importante ale lumii și este o încântare că pot să îi prezint publicului din țara mea! Prin urmare, am dorit să facilităm accesul la cât mai multe întâlniri cu acești muzicieni valoroși și, pe lângă concertele cu acces liber, pe care le includem în fiecare an în program, sau jamsessions surpriză, anul acesta am venit și cu această variantă accesibilă de abonament. Sperăm să vedem un public cât mai numeros la toate concertele!” a declarat Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Concertele programate pentru Brașov se vor desfășura în ultima parte a Festivalul SoNoRo, la Filarmonica Brașov, în Sala Patria (pe 19 noiembrie 2018).


   Înfiinţat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. SoNoRo a legat parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Austria, Israel şi Japonia. Concertele SoNoRo au avut loc în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

La Timişoara, Braşov şi Sibiu, Festivalul SoNoRo va aduce în premieră proiectul „Rhapsodie Roumaine”, lansat în luna ianuarie 2018 în Sala Musikverein din Viena, ce a avut de-a lungul anului un parcurs fulminant, incluzând reprezentaţii în cele mai importante săli de concerte din Europa.

În cadrul turneului a avut loc şi lansarea în România a CD-ului „Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziţii create de George Enescu şi Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc.


  Mai multe detalii pe www.sonoro.ro .

Comentarii

Ultimă oră