Sari la conținut

Festivalul Naiului “Gheorghe Zamfir” debutează în Brașov

festivalului-naiului-gheorghe-zamfir-debuteaza-in-brasov-

În 2013, Gheorghe Zamfir împlineşte 55 de ani de carieră artistică. În semn de omagiu, Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România, în parteneriat cu Asociaţia de Tineret Ecou şi Centrul de Cultură Arcuş, organizează prima ediţie a Festivalului Naiului “Gheorghe Zamfir”. Evenimentul se va desfăşura între 21-25 aprilie la Sfântu Gheorghe, Arcuş şi Braşov.

Evenimentul va fi deschis duminică, 21 aprilie, începând cu ora 19.00, cu un recital extraordinar de orgă și nai, susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Christian Micșunescu (München), la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov, potrivit www.festivalzamfir.ro


Manifestările din cadrul Festivalului Naiului  continuă luni, 22 aprilie, începând cu ora 17:00, la Galeriile Centrului de Cultură Arcuș (Covasna).

Aici va avea loc vernisajul Expoziției Zamfir – 55 de ani în slujba naiului.  Prin urmare, peste 30 de discuri de aur și platină, dovadă a numeroaselor milioane de albume vândute, vor fi expuse alături de o suită de tablouri realizate de maestrul Gheorghe Zamfir. De asemenea, familia naiului modern, creată de muzicianul Zamfir, va putea fi admirată pe durata întregii săptămâni. “Trebuie să valorificăm din ce în ce mai mult capitalul cultural al zonei în care trăim. Gheorghe Zamfir este un bun prieten al orașului nostru, iar prima ediție a acestui festival nu face decât să confirme capitalul cultural pe care îl putem fructifica aici.”, a declarat Alexandru Ujvarosi, Președintele Asociației Ecou.

Marți, 23 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș va fi gazda Concertului Cameral Gheorghe Zamfir. Alături de Zamfir vor evolua oboistul Adrian Petrescu (prim-oboist al Filarmonicii “George Enescu”) și Cvartetul Tiberius, de la Târgu Mureș.

Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, maestrul Gheorghe Zamfir va susţine de un concert extraordinar, cu taraf.


“Aş vrea să ştiu că anul acesta mi se dedică şi că publicul român este interesat să afle ce se mai întâmplă în acest vast domeniu al naiului care face parte din tradiţia noastră multimilenară care s-a întrupat în substanţa gliei române. Aş vrea să fiu fericit la sfârşitul acestui an, când vom trage concluziile despre ceea ce s-a întâmplat în anul care mi-a fost dedicat!”, a spus maestrul Gheorghe Zamfir, pentru jurnalul.ro.

Comentarii

Ultimă oră