Sari la conținut

Festivalul Musica Barcensis - ediția a XII-a continuă în fiecare weekend din luna august

festivalul-musica-barcensis-editia-a-xiia-continua-in-fiecare-weekend-din-luna-august

Festivalul Musica Barcensis - ediția a XII-a continuă în fiecare weekend din luna august.

Agenda de festival ne propune în weekend-urile lunii august, întâlniri muzicale cu 60 de artiști locali și regionali, în cetăți și biserici evanghelice fortificate ale Țării Bârsei: Cristian, Prejmer, Bod, Hărman și Vulcan. Vor fi concerte jubiliare, menite să destindă publicul, ca o celebrare a bucuriei de a fi împreună, în acordurile muzicii.


Cele 5 concerte din august aduc în prim plan artiști consacrați, dar și aflați la debut, și ansambluri cunoscute. Publicul este invitat să asculte jazz, în incinta cetății Hărman, să savureze un concert la Bod, urmat de servirea de cafea în curtea parohială, sau un concert de alămuri la Prejmer.

Va fi prezentă fanfara, ca element simbol de (re)unire a comunității în aceste vremuri atipice, și două concerte aniversare: 125 ani de la înființarea atelierului de instrumente ”Einschenk” și 30 de ani de existență a Fanfarei ”Țara Bârsei”.

Biserica Evanghelică din Bod va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări mai ample de restaurare și conservare.Intrarea liberă, cu respectarea normelor în vigoare

Comentarii

Ultimă oră