Sari la conținut

Festivalul Mozart continuă cu „Don Giovanni”

festivalul-mozart-continua-cu-don-giovanni

Săptămâna 9 - 15 februarie 2015 aduce publicului de toate vârstele manifestări artistice diverse, de la spectacole pentru copii la capodopere ale genului liric. Miercuri, 11 februarie 2015, de la ora 11.00, în Sala Operei, micii spectatori sunt invitați la o nouă reprezentație cu spectacolul „Gulliver în Țara Piticilor”, musical creat de compozitorul Marius Țeicu și scriitoarea Silvia Kerim, dupa romanul „Călătoriile lui Gulliver”, scris de Jonathan Swift. Spectacolul este cea mai recentă producție pentru copii realizată de Opera Brașov. O furtună pe mare îl poartă pe Gulliver pe un tărâm ciudat, în care locuitorii sunt pitici. Aceștia sunt speriați de gigantul intrus, dar, datorită vrăjii realizate cu ajutorul copiilor, Gulliver devine și el  pitic, reușind să îi ajute pe liliputani în războiul cu locuitorii din Blefuscu. Piticii, regele lor și frumoasa prințesă Yasomi devin prietenii lui Gulliver. După plecarea sa în Anglia, toți piticii țării Liliputh vor ține minte această unică experiență pe care au avut-o. Regia spectacolului aparține Andei Tabacaru Hogea, coregrafia a fost creată de Nermina Damian iar scenografia este semnată de Rodica Garștea. În distribuție: Mugurel Oancea, Nicolae Zaharia, Maria Petcu-Catrina, Corina Klein, Bogdan Mirică, Cristian Dicu, Andreea Gurguiatu, Dorin Iuga, Florin Grama, Magdalena Traian, Meda Enăcache, Adriana Simion, Mădălina Lucaciu, Miruna Moldoveanu, Anca Manea, Andromeda Nemeș, Marius Tămășanu. Preț bilete: 7 lei (Notă: pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile).

Tot miercuri, 11 februarie 2015, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, va avea loc Recitalul de la ora cinci, susținut de mezzosoprana Sonia Hazarian, pianista Simona Patriche și actrița Nora Vlad. Publicul va audia melodii nemuritoare din musicaluri și muzică din filme celebre, compusă de Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber, Jerome Kern,  Cole Porter, Harold Arlen, Henry Mancini, melodii reunite într-un recital intitulat „Vis de dragoste”. Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți; 3 lei – pensionari; 5 lei – adulți.

În cadrul Festivalului Internațional Mozart – ediția I, sâmbătă, 14 februarie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, va fi prezentată opera „Don Giovanni”, capodoperă ce îmbină tragicul și comicul într-o modalitate inedită pentru perioada clasicismului muzical. Prima reprezentație a avut loc la Praga, la 29 octombrie 1787, la „Standetheater”, la pupitrul dirijoral fiind compozitorul însuși. După un an, Mozart prezintă la Viena această creație, cu modificări de ordin muzical determinate de cerințe ale interpreților de atunci. A păstrat caracterul de dramma giocoso , dar a introdus arii pentru personajele Don Ottavio și Donna Elvira. Actuala producție multimedia a Operei Brașov a fost realizată de regizorul Cristian Mihăilescu și a fost prezentată în turnee internaționale pe scene din Germania, Austria și Elveția. În distribuție: Adrian Mărcan, Valentina Mărgăraș, Cristina Radu, Liviu Iftene, Ștefan Schuller - invitat (Opera Comică pentru Copii București), Marian Rește, Dan Popescu, Corina Klein. Conducerea muzicală aparține maestrului Traian Ichim. Își dau concursul corul și orchestra Operei Brașov. Preț bilete: 30 lei; 20 lei (Notă: Acest spectacol se joacă cu casa închisă!).

Comentarii

Ultimă oră