Sari la conținut

Festivalul Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”, a 13-a ediție

festivalul-international-de-folclor-garofita-pietrei-craiului-a-13a-editie

Ansambluri folclorice din Serbia, Croația și Polonia își vor face cunoscute portul și folclorul, în județul Brașov


   Artişti şi ansambluri folclorice din România şi alte trei ţări vor participa, în perioada de astăzi până duminică (5 – 7 iulie), la Braşov, la a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”, organizat de Centrul Cultural Reduta.

Alături de străini, vor mai fi un Ansamblu din Teleorman, unul din Săcele, și Ansamblul „Poienița”, al Centrului Cultural Reduta, care este și organizator al evenimentului.

Ediția din acest an a evenimentului care promovează tradițiile și diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică, reuneşte ansambluri folclorice din Croația (Ansamblul „KUD SIJAC LUCKO ” ), Polonia (Ansamblul „LUBENKA”), Serbia (Ansamblul folcloric „ABRASEVIC ”), România ( Ansamblul Burnașul al Centrului Judetean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman ) și ansamblul Centrului Cultural Reduta ( Ansamblul folcloric „Poienița”).

Obiectivul festivalului este de a promova cultura tradiţională a ţărilor participante, cât și de a crea o punte de legătură şi un schimb cultural între ansambluri.


   Pe scenă vor urca şi ansambluri ale comunităţilor de maghiari şi saşi din judeţul Braşov, iar în Centrul Vechi al Braşovului se va desfășura parada portului popular.

Programul festivalului:

Ziua de vineri a fost dedicată promovării în județ a culturii tradiționale a țărilor participante. Ansamblurile invitate au susținut un spectacol la Cetatea Prejmer, dela ora 17:00.


  Sâmbătă ansamblurile folclorice vor fi prezente în fața publicului la Feldioara, începând cu ora 17:00.


    Ziua de duminică este dedicată publicului brașovean. Astfel, în ultima zi a festivalului, publicul este invitat la o paradă a costumelor populare (ora 16:00) și la spectacolul de gală, în Piața Sfatului (începând cu ora 16:30), la care vor participa, pe lângă ansamblurile internaționale invitate: Ansamblul „Burnașul” al CJCPCT – Teleorman și Ansamblul folcloric „Poienița” al Centrului Cultural Reduta.

La finalul spectacolului de gala va susține un recital extraordinar îndrăgita solistă de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița.

Festivalul Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului” este organizat de Centrul Cultural „Reduta”, instituţie din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră