Sari la conținut

Oraşul Victoria găzduieşte a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Toacă şi Clopote „Cântecul care zideşte”. Competiţia propriu zisă se va desfăşura astăzi, începând de la ora 11.00.

Marcă înregistrată. Încă din 1995, Victoria organizează acest festival, la început doar pe plan local. Din 2001, festivalul a devenit unul naţional, iar din 2005 are caracter internaţional. Festivalul este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Evenimentul se desfăşoară la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin Şi Elena”, sub atenta îngrijire a părintelui paroh Octavian Smădu, iniţiatorul acestuia şi cu binecuvântarea ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.
Costume populare. Fiecare concurent va bătea toaca îmbrăcat în costumul popular tipic zonei din care vine. Localnicii şi turiştii vor putea admira expoziţia de icoane pe sticlă, din curtea Bisericii. În acest an, la eveniment participă circa 100 de copii din 30 de judeţe ale ţării, începând cu copii de la grădiniţă până la cei de clasa a VIII-a. În Festival este reprezentată şi Biserica Ortodoxă Sârbă, prin concurenţi de la Arad. De asemenea, participă şi concurenţi din Ucraina şi Bulgaria. La evenimentul organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean sunt aşteptaţi Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi Înalt Prea Sfinţia Sa, părintele arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Comentarii

Ultimă oră