Sari la conținut
festival-de-pizza-la-brasov

Napolitanii au solicitat administraţiei locale aprobare pentru un spaţiu generos unde să organizeze o sărbătoare culinară cu tot tacâmul.
Astfel, Asociaţia Producătorilor de Pizza din Napoli vor să ne prezinte tradiţionala mâncare, în original. Preparatul îndrăgit de o mare parte dintre braşoveni va putea fi savurat în august, după ce Primăria stabileşte locul de desfăşurare a festivalului.
Napolitanii nu vor doar un spectacol culinar, ci un adevărat festival care să dureze mai bine de zece zile, timp în care să ne arate cum se face pizza. Totul s-ar putea desfăşura în centrul oraşului, fie el Istoric, fie Civic, în funcţie de aprobările pe care speră să le obţină de la Primărie. Solicitarea a venit din partea Asociaţiei Producătorilor de Pizza din Napoli.
„Au depus deja solicitarea. În principiu suntem de acord pentru că aşa ceva nu cred că s-a mai organizat în România. Este vorba de 10 zile pentru care ei au solicitat să li se pună la dispoziţie un loc pe domeniul public, în Piaţa Sfatului. Vom vedea dacă rămâne Piaţa Sfatului sau alt loc. Pentru Braşov este un lucru inedit şi cred că putem oferi ceva deosebit braşovenilor şi turiştilor în luna august, o lună a concediilor.” a declarat viceprimarul Răzvan Popa.
Asociaţia respectivă nu a investit în România, cel puţin deocamdată. În schimb, alţi italieni au găsit la Braşov, de-a lungul timpului, oportunităţi de afaceri. Spre exemplu, la începutul anului trecul, în judeţul Braşov nisi desfăşurau activitatea peste 400 de firme.

Comentarii

Ultimă oră