Sari la conținut

Femeile de business simt nevoia de apartenență la o comunitate antrepreorială

femeile-de-business-simt-nevoia-de-apartenenta-la-o-comunitate-antrepreoriala

Femeile de afaceri simt nevoia de apartenență la o comunitate pentru a le conferi sprijin și suport în dezvoltarea afacerilor lor. Fie că vorbim de femei care dețin deja o afacere sau de cele care doresc să inițieze una, principala preocupare este aceea de a avea susținere în drumul antreprenorial și de a beneficia de educație antreprenorială. Aceasta este concluzia rezultată în urma organizării de către Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) a șase focus grupuri, cu peste 50 de femei din România și Republica Moldova, în perioada 3-12 februarie.


Cristina CHIRIAC, președinte ANAA, a declarat: “Îmi place entuziasmul doamnelor care își doresc să devină antreprenoare și le încurajez să își urmeze visul. Acestea însă, trebuie să fie conștiente de provocările pe care le au de trecut în drumul lor spre succes. Mă bucur că tot mai multe dintre femeile antreprenor sau la început de drum, conștientizează importanța unității în cadrul unei comunități antreprenoriale care să militeze pentru un cadru economic stabil propice derulării afacerilor. Cred că împreună suntem o voce importantă și un partener de dialog echidistant al autorităților. Prin proiectul WINGATE ne dorim îmbunătățirea oportunităților, respectiv creșterea și dezvoltarea femeilor antreprenor și a business angels, oferindu-le o vizibilitate mai mare prin crearea unui mediu favorabil – întâlniri periodice, focus grupuri, discuții libere, mentorat, oportunități de schimb de experiență și de networking.”


Ideea acestor întâlniri a fost aceea de a identifica, prin discuții deschise, care sunt nevoile și problemele pe care le au femeile care dețin o afacere sau doresc să își lanseze una, atât în România cât și în Republica Moldova. În urma discuțiilor purtate, au fost identificate nevoi imediate precum cele de comunicare, tehnici de negociere, managementul eficient al timpului și managementul conflictelor. În ceea ce privește abilitățile de dezvoltare a unei afaceri, domeniile cheie de perfecționare sunt: vânzări, relații publice și marketing, modalități de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, la care se adaugă nevoia de apartenență la o comunitate antreporenorială care să le reprezinte interesul.


Întâlnirile fac parte din proiectul WINGATE, proiect care îşi propune să ajute femeile antreprenor și business angels în creșterea și dezvoltarea lor.

Partenerii proiectului sunt: SKC-Consulting (Ungaria) - partener principal, Serbian Venture Network (Serbia), Women Business Angels (Ungaria), Kvinner i Business (Norvegia) și Asociația Națională a Antreprenorilor din România, care acoperă și Republica Moldova.


Dacă ai o idee de afacere și nu știi de unde să începi sau dacă ai deja o afacere și dorești să o duci la nivelul următor, spre piețe internaționale, ori ești în căutarea unui investitor sau business angel care să te ajute să îți crești afacerea, alătură-te proiectului #Wingate.

Înregistrează-te la revista on-line WINGATE și astfel vei fi la curent cu toate evenimentele, cursurile și poveștile de succes din cadrul proiectului din care te poți inspira și tu https://wingateproject.com/contact-us/

Proiectul "Wingate" este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.

Comentarii

Ultimă oră