Sari la conținut

FC Braşov - Metalul Reşiţa 11-2! Galop de sănătate

fc-brasov-metalul-resita-112-galop-de-sanatate

Ultima intermediară din acest an în Liga a 2-a a programat un meci uşor pentru FC Braşov. „Stegarii” au jucat pe teren propriu cu lanterna roşie a clasamentului, Metalul Reşiţa. În afara condiţiilor meteorologice şi a terenului acoperit parţial cu zăpadă, braşovenii nu au întâmpinat prea mari probleme.

FC Braşov nu şi-a pus decât problema scorului în meciul cu Metalul Reşiţa, echipă formată numai din juniori. „Stegarii” au obţinut cel mai clar succes din acest campionat, 11-2.

Mareş a dat tonul în minutul 13, cu un şut la colţul lung. Matei a făcut 2-0 în minutul 19 cu o scăriţă de efect, iar Rusu a punctat pentru 3-0. Până spre finalul primei reprize, galben-negrii s-au relaxat nepermis de mult, iar Reşiţa a speculat momentul. Puţanu l-a faultat în careu pe Epure, iar Ponoran a înscris din două încercări, după ce Mutu reuşise să salveze iniţial lovitura de pedeapsă. Tot Ponoran a redus din diferenţă, cu un şut din interiorul careului.

Cu un avans de doar un gol după 45 de minute, „stegarii” s-au pus din nou pe treabă în partea a doua şi nu le-au mai dat nicio şansă juniorilor reşiţeni. Rusu a semnat dubla în minutul 54, după care Matei a înscris trei goluri în doar trei minute, ultimul fiind o adevărată fază de play-station.

În minutul 61, Olteanu a lovit transversala. De pe lista marcatorilor nu putea lipsi Mugurel „Pele” Buga, care a transformat penalty-ul obţinut de Horia Popa. Pe final, Burlacu a făcut şi el dubla în minutele 78 şi 79, iar Horia Popa a închis tabela la 11-2 cu o execuţie de la 11 metri.

După această victorie, Braşovul este din nou în play-off, pe locul 5, cu 28 de puncte. Etapa următoare, „stegarii” au parte de un nou meci accesibil, în deplasare cu FC Bihor Oradea.

FC Braşov – Metalul Reşiţa 11–2 (3-2)

Au marcat: Mareş (13), Matei (19, 57, 58, 60), Rusu (21, 54), Buga (69-pen.), Burlacu (78, 79), H. Popa (90+1-pen.)/ Ponoran (33, 45)

Stadion: „Tineretului”. Spectatori: 200.

Au arbitrat: Vladimir Nagy (Aiud) – Marius Bălan (Dej) şi Doru Lucaciu (Cluj-Napoca).

FC Braşov: Mutu – David, Istrofor, Puţanu, Olteanu – M. Buga, Moraru, Avram (70 Alupoaie), Mareş – Rusu (62 H. Popa), Matei (65 Burlacu). Antrenor: Adrian Szabo.

Metalul Reşiţa: Ciule – I. Covit, Pîrvu, Rada (63 N. Buga), Muselin (18 Ţicău), Ponoran – Epure, Dincă, Bloju (73 Geambaşu), Krkelic – N. Covit. Antrenor: Carol Gurgu.

Comentarii

Ultimă oră