Sari la conținut

FC Braşov a învins Baia Mare cu 2-0. Ene şi Rusu au păstrat punctele sub Tâmpa

fc-brasov-a-invins-baia-mare-cu-20-ene-si-rusu-au-pastrat-punctele-sub-tampa

„Stegarii” s-au reabilitat rapid în Liga a 2-a. În faţa propriilor suporteri, băieţii lui Adrian Szabo au învins cu 2-0 FCM Baia Mare şi speră în continuare la play-off şi promovare. Daniel Ene şi Bogdan Rusu au fost marcatorii Braşovului într-un meci care a avut şi două eliminări, câte una de echipă. Chiar dacă au câştigat, galben-negrii sunt în continuare pe 9 în clasament.

FC Braşov şi-a revenit rapid după duşul rece suferit la Pâncota, unde a pierdut cu un neverosimil 3-0. Băieţii lui Adrian Szabo au trecut cu 2-0 de FCM Baia Mare, într-un meci tensionat, care a cuprins două eliminări, câte una de la fiecare chipă.

Meciul a început bine pentru „stegari”, care au ameninţat prima dată poarta lui Ormenişan prin Avram şi Ene, dar de fiecare dată şuturile s-au dus pe lângă poartă. Replica a venit de la Deac, însă lovitura de cap a ocolit buturile lui Căucă. După ceva mai bine de o jumătate de oră, Olteanu a încasat două cartonaşe galbene în doar 6 minute şi a fost eliminat. Până la pauză, galben-negrii s-au apărat bine, ba chiar au mai ratat o ocazie prin Matei.

În partea a doua, Braşovul a dat lovitura în inferioritate numerică. În minutul 49, Codoban a lucrat perfect o fază de lovitură liberă cu Ene, iar şutul atacantului la colţul lung s-a oprit în poarta lui Ormenişan. Puţanu a ratat şansa desprinderii tot din centrarea lui Codoban, după care Ilie a fost şi el eliminat, iar egalitatea numerică se restabilea pe teren. Finalul a aparţinut „stegarilor”, care au mai înscris o dată în prelungiri, de această dată prin Rusu. Atacantul Braşovului a profitat de degajarea lui Căucă şi l-a învins pe Ormenişan cu un şut plasat din careu.

După această vitorie, FC Braşov rămâne tot pe locul 9, însă acumulează 22 de puncte şi le egalează în clasament pe Universitatea Cluj şi Olimpia Satu Mare.

Până la finalul anului, returul mai programează încă 4 etape, iar pentru „stegari” punctele sunt obligatorii, din moment ce şi adversarii sunt mai mult decât accesibil. Caransebeş, Reşiţa, Bihor şi Chindia sunt echipele cu care vor mai juca galben-negrii în 2015.

FC Braşov – FCM Baia Mare 2–0 (0-0)

Au marcat: Ene 49, Rusu 90+2

Stadion: „Tineretului” (Braşov)

Spectatori: 500

Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) – Marius Badea (Rm. Vâlcea) şi Adrian Ionescu (Târgovişte)

Cartonaşe galbene: Moraru (23), Olteanu (27, 33) Căucă (34), Rusu (90+2) Puţanu (84)/ Ilie (45, 63), Păcurar (45+1)

Cartonaşe roşii: Olteanu 33/ Ilie 63

Braşov: Căucă – Letan, Hlinca, Puţanu, Olteanu – Avram, Poverlovici (c), Moraru, Codoban (86 Mareş) – Ene (90 Grigoruţă), Matei (77 Rusu). Antrenor: Adrian Szabo.

Baia Mare: Ormenişan – Străuţ, Hodor (c), Ilie, Lupu – Leonte – Deac, Munteanu (58 Sîrbu), Păcurar (76 Pop), Balaure – Arnăutu (66 Oltean). Antrenor: Zoltan Ritli.

Comentarii

Ultimă oră