Sari la conținut
fara-reduceri-pentru-transport-pentru-studentii-de-la-privat

Studenţii braşoveni vor putea cumpăra la preţuri reduse abonamentele pentru transportul în comun, după ce consilierii locali au votat vineri un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit calculelor prezentate la Consiliul Local, aleşii au aprobat diminuarea costului abonamentului de la 70 lei la 50 lei, urmând ca universităţile să deconteze 35 de lei.

Practic, studentul va plăti în final doar 15 lei/lună, pentru un abonament pe toate liniile. Hotărârea a fost aprobată cu un amendament al Comisiei 1 de Buget, potrivit căruia se va lua în calcul aprobarea unei subvenţii mai mari începând cu 1 ianuarie 2018.

Studenţii brașoveni au rămas fără facilităţi din partea municipiului încă de anul trecut, iar universitatea acordă facilităţile în funcţie de resursele disponibile.

-----

Din anul universitar 2017 - 2018, studenţii universităţilor braşovene vor beneficia de abonamente cu tarif redus pe liniile RATBV.

Consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre prin care studenţii vor putea să îşi achiziţioneze abonamente de transport la un preţ de 50 de lei pe toate liniile, faţă de tariful întreg, de 70 de lei.

Potrivit proiectului, de această reducere la preţul abonamentului vor beneficia toţi studenţii, cu vârste de până la 26 de ani, la frecvenţă de zi de la atât de la universităţile de stat, cât și de la universităţile private, cu condiţia ca instituțiile să încheie convenţia de parteneriat cu Primăria Braşov.

Municipalitatea a solicitat deja universităţilor date cu privire la numărul de studenţi pe care îi aveau înregistraţi în anul universitar trecut, pentru a-şi face calculele. Singurele care au răspuns până acum au fost Universitatea Transilvania şi Academia Forţelor Aeriene.

Comentarii

Ultimă oră