Sari la conținut

Familiile afectate de cutremurul din Italia beneficiază la cerere de ajutoare finaciare

familiile-afectate-de-cutremurul-din-italia-beneficiaza-la-cerere-de-ajutoare-finaciare

Aproximativ 50 de familii de români afectate de cutremurul din Italia pot beneficia, la cerere, de ajutoare financiare puse la dispoziţie de Guvernul de la Bucureşti, a anunțat astăzi Ministerul Afacerilor Externe din România.

Conform unui prim pachet de măsuri aprobat de executiv, copiii rămaşi orfani vor primi câte 6.000 de euro, câte o mie de euro vor primi familiile celor decedaţi, iar zece mii de euro vor fi acordaţi pentru cei ale căror case au fost distruse în proporţie de peste 50%.

O mie de euro vor primi şi rudele din ţară care se vor deplasa în Italia pentru a-i ajuta pe supravieţuitorii cutremurului.

Cererea tip pentru aceste ajutoare este disponibilă la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din Italia sau la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din ţară. Cererea trebuie să fie însoțită, obligatoriu, la depunere, de copia actului de identitate al persoanei îndreptățite și de documente doveditoare care să ateste situația în care se află aceasta.

Persoanele care și-au pierdut actele de identitate în urma seismului pot prezenta copii ale documentelor eliberate de autoritățile italiene prin care le este atestată identitatea și o confirmare oficială că actele originale au fost pierdute.

Comentarii

Ultimă oră