Sari la conținut

Făgăraşul va sărbători în mod inedit Ziua lui Mihai Eminescu

fagarasul-va-sarbatorii-in-mod-inedit-ziua-lui-mihai-eminescu

Ziua Culturii şi Ziua lui Mihai Eminescu,  din 15 ianuarie 2017, vor fi sărbătorite într-un mod inedit în Făgăraş. Făgărăşenii vor avea ocazia să recite live poezii alături de alte mii de români din întreaga ţară, dar şi de peste hotare. Evenimentul live va fi transmis atât on- line, cât şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

În 15 ianuarie în Făgăraş vor avea loc două activităţi, de la ora 16.00.

Făgărășenii și locuitorii din Ţara Făgăraşului sunt așteptați la Casa de Cultură, în 15 ianuarie, începând cu ora 16.00.

Pe scena Casei de Cultură se va juca o piesă de teatru. Actorii trupei de teatru „Ilustrul Teatru“, conduşi de Vladimir Vărzaru vor juca piesa de teatru „Ursul“, de la ora 16.00. Intrarea este liberă.

Iar de la ora 17.00, în sala mica a Casei de Cultură, toţi cei aflaţi în Făgăraş sunt invitaţi să citească poezii de-ale lui Eminescu.

Acţiunea din Casa de Cultură de la Făgăraş se va transmite live şi la un anumit moment, ceea ce se petrece la Făgăraş va fi proiectat live în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Mai multe localităţi din ţară vor participa la această acţiune numita simbolic „Eminescu trăieşte prin noi“, organizată de Asociaţia „Oina“.

La ora 19.00, toate locaţiile din ţară, împreună cu cei care se vor aduna în Piaţa Universităţii din Bucureşti, vor citi în acelaşi timp poezia „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie.

Acestui eveniment i s-au alăturat deja multe din oraşele din România, dar şi oraşe din Republica Moldova.

„În 15 ianuarie 2017 – „Ziua lui Mihai Eminescu” oriunde ne-am afla, în țară sau în lume, între orele 17 – 19, vom avea ocazia să recităm împreună, cu toții, perfect sincronizați, poezii scrise de Eminescu, iar la ora 19 FIX ne vom prinde de mâini și vom recita poezia – manifest ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

Cum ne vom sincroniza? Simplu: centrul de coordonare al evenimentului va fi în Piața Universității din București, unde poeziile vor fi proiectate, vers cu vers, pe un ecran mare. Imaginile vor fi filmate și transmise live pe internet, astfel încât toți românii, din țară și oriunde în lume, să le poată vedea în timp real și sa poată recita sincron cu Bucureștiul.

Cei din București, sunt invitaţi la ora 17:00 în Piața Universității, la Fântâna de la Arhitectură, pentru a recita cât mai mulți împreună. Dacă doriți, aduceți cu voi imagini ale lui Eminescu și steaguri tricolore.

Cei care locuiți altundeva, urmăriți această pagină pentru a afla locul unde se organizează evenimentul în apropierea voastră. “, se arată într-o postare a Asociaţiei Oina, organizatorul acestui eveniment.

Evenimentul va putea fi urmărit şi pe pagina de facebook a Casei Municipale de Cultură Făgăraş.

Comentarii

Ultimă oră