Sari la conținut

Făgărăşenii vor circula cu autobuze electrice

fagarasenii-vor-circula-cu-autobuze-electrice

Dacă până în această vară Făgăraşul, un municipiu cu 26.000 de locuitori permanenţi, nu avea transport în comun, în perioada următoare, pe străzile oraşului vor circula autobuze electrice.


   Mai exact, Primăria municipiului a pregătit trei cereri de finanţare din fonduri europene pentru realizarea mai multo investiţii ce vizează mobilitatea.


  Primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a declarat că prin cele trei proiecte vor fi cumpărate, în total, 10 autobuze electrice, cu toate accesoriile necesare.


   „Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 10 milioane de euro. Conform ghidului de finanţare, în fiecare dintre ele am prevăzut achiziţia de autobuze electrice, dar şi lucrări de infrastructură, care trebuie să reprezinte 30% din valoarea totală a unui proiect. Printre altele, prin aceste proiecte vom realiza un sistem de semaforizare inteligentă, amenajarea unor zone pietonale, construirea unei autogări, amenajarea de refugii în staţiile de călători”, a explicat primarul.


  Acesta a precizat că cele trei cereri de finanţare au trecut de toate etapele de eligibilitate, iar dosarele sunt acum la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„În scurt timp vor fi semnate de minister. Apoi, la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru se vom semna contractele de finanţare. Am ales să depunem trei proiecte pentru că în ghid se precizează că valoarea unui proiect nu poate depăşi suma de 10 milioane de euro”, a continuat primarul.

   Autobuz de 5.000 de euro în dotarea serviciului local de transport din Făgăraş


  În această vară, la Făgăraş s-a înfiinţat un serviciu local de transport în comun. Primele două autobuze MAZ au fost cumpărate de la RATBV, iar primarul este destul de mulţumit de ele, singurul lor punct slab fiind că merg cam încet. „În scurt timp vom primi din Germania un autobuz second-hand cu aer condiţionat. Pentru el vom plăti 5.000 de euro cu tot cu TVA, dar, având în vedere că vom recupera această taxă, vehiculului ne va costa 3.500 euro”, a anunţat edilul din Făgăraş.

Comentarii

Ultimă oră