Sari la conținut

Doi cetăţeni de origine slovacă au reuşit să sucească minţile unor gospodari din Beclean şi să le fure 8.000 de lei din casă. Pretextul a fost că au avut un accident rutier şi au nevoie urgentă de bani. În prezent, poliţiştii fac cercetări pentru a-i prinde pe autorii înşelăciunii.
Făgărăşeni miloşi. Cei doi le-au spus că sunt de etnie maghiară şi că au avut un accident rutier, iar una din persoane a suferit leziuni şi se află la spital. Au solicitat oamenilor suma de 1.000 de lei, motivând că la spital le-au cerut doar lei, iar ei aveau asupra loc doar valută. Escrocii au lăsat, ca şi garanţie, o geantă de damă încuiată cu un lacăt, în care au pretins că este o sumă de 1.000 de dolari. Fără să mai stea pe gânduri, făgărăşenii le-au sărit în ajutor şi le-au dat banii, nebănuind că aceştia doi ar avea gânduri necurate. Înainte să iasă din casă, escrocii au mai sustras dintr-un sertar suma de 7.000 de lei. Odată ce s-au văzut cu banii în buzunar, hoţii s-au făcut nevăzuţi.
Escroci slovaci. „În urma discuţiilor pe care oamenii legii le-au avut cu partea vătămată, s-a reuşit identificarea suspecţilor. Cele două persoane se deplasează cu un autoturism Skoda Octavia de culoare gri metalizat, având numere de înmatriculare străine, de Slovacia. Bărbatul, Rudolf K., are o înălţime de 1,60 – 1,70 m, corpolent, tuns scurt, îmbrăcat cu un palton de culoare neagră, pantaloni de culoare închisă, faţă ovală. Iar femeia, Sidonia K., are o înălţime de 1,70 – 1,80 m, corpolentă, părul blond, până la baza urechilor, îmbrăcată cu o geacă tip fâş de culoare multicoloră, faţa ovală“, a declarat pentru „Bună ziua, Făgăraş!” subinspectorul Sorin Iorga, de la Poliţia Făgăraş.
Identificaţi după poze. Cei doi făptaşi au fost identificaţi cu ajutorul fotografiilor aflate în baza de date a instituţiei, în prezent fiind căutaţi, pentru a putea fi traşi la răspundere. Cei doi au mai săvârşit astfel de infracţiuni, făcând parte din grupul de persoane care a comis aceeşi faptă, anul trecut, în aceeaşi comună. „Oamenii nu înţeleg că sunt escrocherii şi acceptă să le dea bani, îi primesc în casă, apoi ne cheamă pe noi, disperaţi că au fost păcăliţi”, explică, cu regret, subinspectorul.
Se repetă. Şi anul trecut un bărbat din Beclean a rămas fără o importantă sumă de bani. Escrocii s-au folosit de acelaşi scenariu. Şi atunci ei au pretins că au o sumă importantă în valută într-o geantă ferecată cu lacăt, dar au nevoie de lei pentru a plăti la spital îngrijirile medicale ale presupusului prieten, implicat chipurile într-un accident rutier. „Poliţia Făgăraş recomandă cetăţenilor care întâlnesc astfel de persoane şi solicită bani, să nu le dea crezare, pentru că vor deveni ţinte sigure. Dacă le vor întâlni, totuşi, să sune de urgenţă la numărul 112“, recomandă subinspectorul Sorin Iorga.

Comentarii

Ultimă oră