Sari la conținut

Facultăţile din Braşov trec de astăzi în online 100%. Căminele rămân încă deschise

   Universitatea Transilvania trece, de azi, în online 100%, până în 10 noiembrie 2020. Decizia a fost luată, ieri, în Senatul Universităţii, la recomandarea specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, după ce numărul cazurilor cu infectări Covid-19 a depăşit în municipiul Braşov incidenţa de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Universitatea braşoveană a început anul universitar în scenariul hibrid, doar cu cursurile în online. Activităţile practice, seminariile şi laboratgoarele erau faţă în faţă. Acum, şi acestea vor fi on-line.


   „Căminele universităţii vor rămâne deschise în această perioadă, cu recomandarea ca studenţii cazaţi aici să respecte măsurile impuse de autorităţi. Universitatea Transilvania din Braşov dispune de infrastructura necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor didactice online. Platforma de e-learning a UniTBv permite accesul studenţilor şi al cadrelor didactice în mod securizat şi are numeroase funcţii utile pentru diferite tipuri de activităţi. Ea a fost configurată încă de la începutul semestrului pentru nevoile întregii universităţii şi s-au achiziţionat servere suplimentare şi dispozitive conexe. Pe lângă platforma de e-learning, Universitatea Transilvania deţine şi o platformă dedicată conferinţelor şi evenimentelor ştiinţifice cu participanţi externi”, au precizat reprezentanţii Universităţii.

Activităţile didactice în sistem hibrid vor fi reluate tot prin decizia Senatului universităţii şi în contextul scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de Covid-19 din municipiul Braşov, însă după trecerea a minim 14 zile.

Comentarii

Ultimă oră