Sari la conținut

Facultăţile din Braşov mai au 2.155 de locuri libere

facultatile-din-brasov-mai-au-2155-de-locuri-libere

Facultăţile din Braşov mai au 2.155 de locuri libere. Singura care nu mai organizează admitere de toamnă este Medicina. Înscrierile încep de azi, doar în online!

511 locuri bugetate şi 1.598 de locuri cu taxă sunt disponibile pentru sesiunea de admitere de toamnă, la Universitatea Transilvania Braşov, programe la licenţă Zi.


   Din locurile finanţate de la bugetul de stat pentru programele de licenţă, mai sunt disponibile 19 locuri destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 3 locuri pentru candidaţii de etnie rromă şi 24 pentru etnicii români din afara graniţelor ţării. Însă, acestea sunt locuri speciale, pentru care pot candida doar absolvenţi din aceste categorii.


    Majoritatea locurilor bugetate de la Licenţă Zi (miza celor ce se înscriu la facultate, de altfel) o deţin facultăţile inginereşti. Singura facultate care nu mai organizează admitere la programele de licenţă este Facultatea de Medicină (toate locurile au fost ocupate în sesiunea iulie 2020).
În plus, pentru învăţământ la distanţă mai sunt disponibile 380 de locuri şi 130 de locuri cu frecvenţă redusă.

Admitere cu dosarul


   Înscrierile pe locurile rămase libere se fac în perioada 7-10 septembrie 2020, doar în online.


   În sesiunea septembrie 2020, admiterea la facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov va consta la toate programele de licenţă într-un concurs de dosare (pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinaţii a acesteia cu note obţinute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului).


    Sunt prevăzute probe practice de specialitate la Facultatea de Muzică iar Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei organizează probe eliminatorii la programele de licenţă din domeniul Ştiinţele Educaţiei.


    Afişarea listelor cu candidaţii admişi la toate facultăţile se va face pe 14 septembrie 2020. Probele practice şi cele eliminatorii dar şi probele la masterat la toate facultăţile, cu excepţia Facultăţii de Medicină, sunt programate în perioada 11-13 septembrie 2020.

Medicina organizează admitere doar pentru masterat


   La concursul de admitere pentru programele de masterat, Universitatea Transilvania din Braşov va scoate la concurs pentru sesiunea septembrie, peste 230 de locuri finanţate de la buget şi 1.300 de locuri cu taxă. Pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, pentru programele de masterat, mai sunt disponibile 153 de locuri. Pentru etnicii români din afara graniţelor ţării, după prima sesiune de admitere, au rămas disponibile 7 locuri, iar pentru candidaţii de etnie rromă, un loc.


   Candidaţii declaraţi admişi pe locurile finanţate de la buget sunt aşteptaţi să depună actele de studii în original în 15 şi 16 septembrie 2020. Tot pe parcursul acestor două zile, candidaţii admişi pe locurile cu taxă trebuie să trimită dovada plăţii primei tranşe din taxa de şcolarizare, conform contractului de admitere.


    Afişarea listelor finale de admitere pentru sesiunea septembrie va avea loc pe 17 septembrie 2020.


   Facultatea de Medicină organizează examen de admitere la master doar în această sesiune, înscrierile realizându-se în perioada 19-21 septembrie 2020, iar susţinerea colocviului de admitere va fi în perioada 22-23 septembrie 2020.


   Lista locurilor disponibile poate fi vazută accesând
https://admitere.unitbv.ro/images/Admitere/Locuri_libere_UNITBV_-_03.09.2020_-_Licenta_IF.pdf

Comentarii

Ultimă oră