Sari la conținut

Facultatea de Alimentație și Turism ne prezintă „THINK Christmas 2017”

facultatea-de-alimentatie-si-turism-ne-prezinta-think-christmas-2017

Facultatea de Alimentație și Turism, din cadrul Universității Transilvania din Brașov organizează cea de-a III ediție a evenimentului „THINK Christmas”.

Întâlnirea, care va prilejui dezbateri și comunicări pe tema alimentației sănătoase din preajma sărbătorilor, se va desfășura în data de 23 noiembrie 2017, începând cu ora 16,00, la sediul Facultății – corpul R, pe str. Castelului nr. 148, Brașov.

....................................................................................................................................................

PROGRAMul prezentărilor și dezbaterilor „THINK Christmas 2017”:

Joi, 23 noiembrie 2017:

Locația: Facultatea de Alimentație și Turism, str. Castelului nr.148

Ora 16,00:Atestarea și certificarea produselor agro-alimentare tradiționale și ecologice”.


  Prof. dr. Angela Marculescu va coordona o dezbatere privind Importanța documentelor calității, a reglementărilor legislative și a standardizării produselor alimentare tradiționale și ecologice în scopul promovării acestora pe piețele naționale și europene.

Se vor afla la eveniment invitați ai Direcției Agricole Județene, specialiști în domeniul atestării produselor tradiționale și certificării produselor ecologice.


    Vor fi prezentate aspecte concrete privind condițiile specifice de promovare a produselor tradiționale și ecologice, respectiv întocmirea Caietelor de Sarcini specifice și a Dosarelor de atestare sau de certificare pentru produsele tradiționale și ecologice. Se dorește o implicare a studenților în realizarea documentației tehnice specifice pentru aceste produse.

Ora 17,00: „Ingrediente biologic active în alimente funcționale și suplimente alimentare”.

Vor fi prezenți invitați ai S.C. Hofigal SA Import-Export București, specialiști în domeniul notificării alimentelor funcționale și a Suplimentelor alimentare cu conținut de substanțe biologic active.

Vor fi prezentate suplimente alimentare și substanțe biologic active cu impact în conservarea sănatății și cresterea imunității organismului în perioada sezonului rece. Vor fi abordate și mecanismele concrete prin care se pot promova pe piață aceste produse.

Ora 18,00: Concurs de inovare gastronomică Desert de iarnă”.

Vor participa echipe de studenți de la Facultatea de Alimentație și Turism, care vor pregăti și prezenta deserturi cu tematică de iarnă. După care va avea loc o degustare.

Comentarii

Ultimă oră