Sari la conținut

Facebook Messenger permite efectuarea de apeluri video gratuite în 18 ţări

facebook-messenger-permite-efectuarea-de-apeluri-video-gratuite-in-18-tari

Facebook Messenger, serviciul de mesagerie instant al acestei reţele de socializare, permite, începând de marţi, efectuarea de apeluri video gratuite, informează lefigaro.fr.

O pictogramă reprezentând o micuţă cameră video a apărut marţi în ferestrele de dialog ale serviciului Facebook Messenger. După ce a introdus anul trecut în funcţiile sale posibilitatea realizării de apeluri audio, serviciul de mesagerie instant al reţelei Facebook oferă utilizatorilor săi şi posibilitatea de a efectua apeluri video. Această funcţie a fost lansată marţi în 18 ţări, pentru utilizatorii care folosesc dispozitive mobile cu sisteme de operare Android şi iOS, scrie zf.ro.

O funcţie video exista deja pe versiunea web a reţelei Facebook încă din 2011. Ea a fost lansată în parteneriat cu Skype, însă această cooperare a fost oprită după ce Facebook a început să îşi folosească propria tehnologie, în 2013. Prin această nouă funcţie, Facebook Messenger va face o concurenţă directă serviciului Skype, a cărui activitate se bazează tocmai pe realizarea de apeluri video gratuite.

Funcţia nu este deocamdată disponibilă pentru utilizatorii din România. Potrivit blogului oficial al companiei Facebook, noul serviciu a fost introdus în ţările următoare: Belgia, Canada, Croaţia, Danemarca, Franţa, Grecia, Irlanda, Laos, Lituania, Mexic, Norvegia, Oman, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Statele Unite şi Uruguay. Managerii companiei americane spun că noua funcţie va fi introdusă şi în alte ţări şi teritorii în lunile viitoare.

Comentarii

Ultimă oră