Sari la conținut

Cercul Militar Brașov organizează împreună cu Muzeul Militar Național fotoexpozitia „Eroul necunoscut a€” simbol al eroismului national”, în data de 21.06.2012 ora 17,30 în Holul sălii coloanelor a Cercului Militar Brașov. Prezintă : preot dr.Olteanu Vasile-Muzeul Primei Școli Românești  și d-na Bălescu Valeria-Muzeul Militar Național.

Eroul Necunoscut al României este instituţia reprezentativă a eroismului românesc, despre care putem afirma, fără putinţă de tăgadă, că a urmat acelaşi drum istoric ca al României, cunoscând veneraţia de după primul război mondial, decăderea din perioada comunistă, dar şi reparaţie istorică de după Revoluţia din 1989.

El a fost desemnat în cadrul unui ceremonial maiestuos în 1923, pe pământul eroicelor lupte de la Mărăşeşti, dintre 10 (zece) sicrie cu eroi necunoscuţi aduse de pe toate fronturile importante din ţară, de către copilul de trupă Amilcar Săndulescu. După desemnare a fost dus în Capitală şi înhumat pe terasa „Cuza-Vodă” a Muzeului Militar Naţional, aflat atunci în Parcul Carol. În decembrie 1958 comuniştii au strămutat Mormântul Eroului Necunoscut la Mărăşeşti, în parcul din faţa Mausoleului Eroilor Neamului, unde a rămas până în octombrie 1991, când a fost readus în Parcul Carol, din Bucureşti. În 2006 a suportat ultima mutare, fiind amplasat pe locul ce-i fusese iniţial destinat.

Prin urmare, fotoexpoziţia EROUL NECUNOSCUT — SIMBOL AL EROISMULUI NAŢIONAL, organizată de Muzeul Militar Naţional, încearcă să surprindă toată evoluţia istorică a instituţiei naţionale destinată a cinsti eroismul românesc, precum şi realizările ştiinţifice înfăptuite pe această temă la Muzeul Militar Naţional, cu atât mai mult cu cât în perioada interbelică a fost responsabilul ştiinţific şi administrativ al acestei instituţii, dar şi depozitarul sacru al obiectelor care de-a lungul timpului au fost dăruite Eroului Necunoscut român.

Comentarii

Ultimă oră