Sari la conținut

Expozitie de reclame interbelice la Castelul Bran

expozitie-de-reclame-interbelice-la-castelul-bran

Timp de peste o lună de zile, în intervalul 28 februarie – 5 aprilie 2015, Castelul Bran va găzdui o expoziţie de reclame din perioada interbelică. Astfel vizitatorii castelului vor putea admira o expoziţie de reclame vechi, româneşti, pline de farmec şi imaginaţie. Fiecare reclamă spune o poveste savuroasă despre produsele vremii.

Călătoria în timp cuprinde 50 de casete publicitare despre parfumuri rafinate, esenţe preţioase, ghete pentru patinaj fabricate de o celebră întreprindere românească, produse bizare cum sunt „săpunul pentru slăbit” sau creme-minune care înlătură în cinci minute „zbârciturile” şi pungile de sub ochi. Nu au fost uitate „noile” invenţii tehnice, precum surprinzătoarele aparate cinematografice de casă sau maşinile de scris portabile, produse sau servicii care între cele două războaie mondiale stimulau orgoliul cumpărătorului şi inventau noi nevoi. Dacă lenjeria pentru trusouri sau „şampania” autohtonă beneficiau de reclame „cuminţi”, ciorapii, cremele ori pudrele aveau parte de reclame de-a dreptul îndrăzneţe. Maşini de concurs, „frigorifere cu cheie” în culori diverse, articole de voiaj, şoşoni, costume de schi sau garaje pentru motociclete în publicitatea anilor interbelici – conţin sloganuri inspirate, imagini captivante și ilustrează o lume a dorinţelor care pot deveni realitate.

Expoziţia a fost realizată cu sprijinul Asociaţiei Clujul de Altădată şi al Casei de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca. Accesul la Castelul Bran se va face în intervalul orar 9.00 - 16.00, prețul biletului fiind 30 lei pentru adulți, 15 lei pentru studenți, 20 lei pentru pensionari și 7 lei pentru copii.

Comentarii

Ultimă oră