Sari la conținut

Expoziție de fotografie: „Viaţa de zi cu zi în Berlin”, în perioada interbelică

expozitie-de-fotografie-viata-de-zi-cu-zi-in-berlin-din-perioada-interbelica

Viaţa de zi cu zi în Berlin. Fotografii 1919-1933”, de Willy Römer, este noua expoziţie ce va fi vernisată în 24 noiembrie 2017, de la ora 14.00, la Muzeul de Artă Braşov, evenimentul fiind organizat de Centrul Cultural German. Intrarea este liberă.

Willy Römer şi-a început ucenicia în 1903, într-una dintre primele agenţii germane de presă, Illustrations-Gesellschaft din Berlin; au urmat diferite stagii de pregătire fotografică în Berlin şi Paris. Opera lui a fost realizată în perioada 1905 şi 1935, atingând maxima dezvoltare între 1919 şi 1929.

Subiectul investigaţiilor sale era Berlinul ca oraş mare, într-o perioadă a marilor revoluţii, nu doar în politică. Zgârie-norii din oţel şi sticlă tocmai apăruseră lângă străduţe şi curţi medievale, meseriile arhaice începuseră să convieţuiască laolaltă cu producţia de masă, aşa cum căruţa, tramvaiul şi automobilul îşi făceau concurenţă reciproc.

În calitate de cronicar, Römer a înregistrat aceste impresii pentru posteritate, astfel încât să ne putem face astăzi o imagine fidelă despre perioada interbelică, despre cât de multe lucruri se petreceau în stradă. El a documentat multe meşteşuguri, fiind conştient că acestea sunt destinate dispariţiei.


    Expoziţia va fi deschisă publicului până în 18 februarie 2018. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 9.00 - 17.00.


  Vernisajul are loc vineri, 24 noiembrie 2017, de la ora 14.00, la Muzeul de Artă Braşov (Bulevardul Eroilor nr. 21).

Comentarii

Ultimă oră