Sari la conținut

Expoziție de fotografie a unei brașovence, la Madrid

expozitie-de-fotografie-a-unei-brasovence-la-madrid

Centrul Riojano din Madrid găzduiește expoziţia de fotografie Zapping Disconnection a braşovencei Nicoleta Lupu. Artista lucrează ca fotografă profesionistă de modă în Madrid, de mai mulţi ani.

Alicia Viladomat, curatoarea expoziţiei şi nepoata poetei Pilar de Valderrama „Guiomar”, muza poetului Antonio Machado, a comparat-o pe Nicoleta Lupu cu faimosul fotograf David LaChapelle, în ceea ce privește expresivitatea şi profunzimea fotografiilor în alb – negru, prezentate în cadrul expoziţiei.


   La vernisajul expoziţiei au luat cuvântul Jose Antonio Ruperez, preşedintele Centrului Riojan, Lucas Kaup şi Mira Schwick, psihologi, criticul de artă Antonio Calderon de Jesus şi Cristina Florea, consilier în cadrul Ambasadei României în Spania.

Actorul Antonio Ibañez, care a pozat ca model pentru mai multe fotografii, a declarat că a fost impresionat de delicateţea şi naturalitatea cu care s-a desfăşurat şedinţa fotografică şi de rezultatul spectaculos al fotografiilor.

Expoziţia „Zapping Disconnections” continuă interesul artistei în a capta disonanța emoţie / materie, spirit / trup, intelect / sentiment, prin expresii neobişnuite şi poziţii corporale contorsionate. Piele albă pe fond negru, lumină şi întuneric, simplitate fizică şi complexitate emoţională, fotografiile Nicoletei Lupu sunt o explorare în profunzimea psihicului uman.

Născută la Brașov, unde a studiat Sociologia, Nicoleta Lupu locuiește de mai mulți ani la Madrid, oraș în care s-a făcut cunoscută ca fotografă profesionistă de modă, colaborând cu cele mai importante publicații din Spania.

Comentarii

Ultimă oră