Sari la conținut
expozitie-brasov-roma-vatican

Lucrări ale artistului Camilian Demetrescu împodobesc acum simezele Galeriei Kronart, într-o expoziţie intitulată „Braşov – Roma Vatican”.
„Sunt o serie întreagă de legături, de conexiuni subtile, şi vizibile şi invizibile, între Braşov şi Italia şi Vatican. În primul rând, expoziţia de artă a marelui artist Camilian Demetrescu. De asemenea, avem lucrări de pictori români şi sculptură”, a spus Gabriel Stan, artist.
Camilian Demetrescu este singurul român ale cărui lucrări împodobesc sălile de protocol de la Vatican. „Este un vernisaj unic în România. Personalitate remarcabilă a culturii mondiale, care a iubit Braşovul şi căruia braşovenii îi datorează ultima scrisoare pe care a scris-o în viaţă, acolo unde ne roagă să facem un paraclis Sfintei Marii, sus, pe Tâmpa”, a declarat Mircea Brenciu, scriitor. Vernisajul expoziţiei a fost urmat de un moment artistic susţinut de Ionuţ Naneş şi Eva Hochbauer. Manifestarea s-a încheiat cu o dezbatere pe tema destinului artei contemporane. Expoziţia rămâne deschisă publicului timp de o lună.

Comentarii

Ultimă oră