Sari la conținut

Expoziţia de bază a Muzeului de Artă, închisă pe perioadă nedeterminată

expozitia-de-baza-a-muzeului-de-arta-galeria-nationala-inchisa-pe-perioada-nedeterminata

Expoziţia de bază a Muzeului de Artă Braşov, Galeria Naţională, aflată la etajul clădirii, rămâne în continuare închisă pentru public.

Asta din cauza lucrărilor de reparaţie la acoperişul clădirii, executate de Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov, proprietarul clădirii.


    Potrivit managerului instituţiei muzeale,Radu Popica, lucrările înseamnă înlocuirea ţiglei, dar şi refacerea elementelor din lemn degradate. De asemenea, după ce la începutul anilor 1990, în pod s-au făcut unele lucrări ce vizau amenajarea unor spaţii de depozitare, acum, prin lucrările Bisericii Evanghelice se reface structura iniţială a podului. Tot anul acesta vor începe şi lucrările de refacere a faţadei clădirii (imobilul este împărţit de Muzeul de Artă şi de cel de Etnografie). Pentru refacerea faţadei, Biserica Evanghelică a obţinut încă de anul trecut autorizaţia de construire.

Lucrările au început în luna martie 2019 şi erau programate să se încheie în luna mai 2019, însă acestea vor continua. Deocamdată, reprezentanţii Muzeului de Artă nu au precizat o dată la care va fi deschisă pentru vizitare expoziţia permanentă.


    Totuşi, expoziţia temporară „Ex-Libris Brâncuşi”, aflată la parterul clădirii, ramane deschisă pentru vizitare după programul obișnuit al muzeului (și implicit va fi deschisă pentru vizitare în Noaptea Muzeelor, în 18 mai 2019).

Reprezentanţii Muzeului de Artă Braşov îşi cer scuze vizitatorilor pentru eventualele neplăceri cauzate de anularea unor vizite planificate.

Comentarii

Ultimă oră