Patru angajaţi ai Rafinăriei Petromidia au suferit arsuri grave după ce un incediu a izbucnit pe platforma petrochimică, anunţă Ministerul Sănătăţii. Unul dintre ei are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului şi şanse foarte mici de supravieţuire. Dacă medicii din Constanţa vor reuşi să-l stabilizeze, acesta urmează să fie transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Şi ceilalţi răniţi vor fi aduşi în Capitală.

Comunicat al Ministerului Sănătăţii
 
Victime:

Un bărbat, 35 de ani, arsuri gradul III pe 100% din suprafața corpului, stabil, intubat - va fi transportat la spitalul Bagdasar-Arseni.

Un bărbat, 49 de ani, arsuri gradul II-III pe 25% din suprafața corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat - va fi transportat la spitalul Bagdasar-Arseni.

Un bărbat, 34 de ani, arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii - va fi transportat la Spitalul de Arși.

Un bărbat, 58 de ani, arsuri de gradul II pe 24% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii - va fi transportat la Spitalul de Arși.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat pentru Agerpres că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalații de prerafinare. În secţia în care a avut loc explozia lucrau 28 de angajaţi.


Un reprezentant al companiei a precizat că explozia s-a produs la instalaţia de distilare în vid iar incendiul a cuprins cabluri electrice.1 comentarii la articol "EXPLOZIE la Rafinăria Petromidia din Năvodari"

Sorin

25 Aug 2016

Cititorii trebuie informați corect – la Petromidia a fost incendiu, nu explozie! Iar focul a fost stins rapid de echipele care au intervenit. Lucrurile au fost bine gestionate şi că incidentul putea avea o cu totul altă amploare dacă nu se intervenea eficient. Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, iar Rompetrol s-a ocupat exemplar de rezolvarea acestei crize!
Raspunde
Posteaza un comentariu

Nume

Comentariu

some error text here