Sari la conținut

Exercițiu tactic al vânătorilor de munte braşoveni, în zona Diham

exercitiu-tactic-al-vanatorilor-de-munte-brasoveni-in-zona-diham

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Braşov vor participa, vineri, 2 februarie 2018, la un exerciţiu tactic în zona Diham de lângă Predeal, în scopul consolidării deprinderilor dezvoltate pe parcursul programului de instrucţie.

„Exerciţiul constă în exercitarea unui raid pentru capturarea unui lider insurgent. La executarea raidului participă un pluton format din aproximativ 21 de militari care execută la finalul exerciţiului exfiltrarea liderului insurgent cu ajutorul unui snowmobil”, a precizat, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetuza” Braşov, Cpt. Mariana Dinu.

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au început în forţă instrucţia în 2018, aflându-se de la începutul anului în taberele de instrucţie de la munte, din zona Diham. Programul este unul complex, are o durată de cel puţin 10 ore, în fiecare zi, timp de aproximativ două săptămâni, militarii parcurgând module specifice pregătirii vânătorilor de munte.

De asemenea, în cadrul pregătirii de specialitate, militarii s-au instruit şi în scopul realizării de adăposturi artificiale sau igluuri.

La sfârşitul lunii ianuarie, Batalionul 21 Vânători de Munte „General Lonard Mociulschi” a sărbătorit 78 de ani de experienţă. 31 ianuarie 1940 reprezintă data când a fost înfiinţată, în baza ordinului Marelui Stat Major, în localitatea Baia-Sprie, o nouă unitate operativă în structurile Corpului de Munte şi ale Armatei Române, Batalionul 21 Vânători de Munte. Acest batalion, subordonat Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, reprezintă azi o unitate de referinţă în cadrul trupelor de vânători de munte din Armata României.

Comentarii

Ultimă oră