Sari la conținut

Exclusiv: Noi dezvăluiri de la Ambulanţa Braşov

Dezvăluirile din interiorul Ambulanţei Braşov continuă! De când nu mai e manager nu mai ţipă, scrie pentru MIX TV, sub rezerva anonimatului, un angajat de la Salvare, despre fostul manager. Poreclită ,,Naşa" , fosta şefă a instituţiei este acuzată că-şi trata inuman angajaţii. Potrivit aceleiaşi surse, cursele medicale direcţionate către firma privată ,,Asistenţa SOS,, erau făcute cu maşina de consultaţie a Ambulanţei. MIX TV a predat toate datele primite la redacţie procurorilor şi a cerut actualei conduceri a Salvării Braşov, în scris, un punct de vedere. Angajaţii de la Ambulanţa Braşov prind curaj de la o zi la alta şi povestesc pentru MIX TV , în detaliu, multe dintre ,,operaţiunile" secrete din Ambulanţă.

Unul dintre angajaţi, scrie că " Lipsa de respect faţă de angajaţi a ,,naşei,, - (porecla fostului manager) – (n.r. e clară), dacă nu cotizăm, ne tratează ca pe nişte animale, citez: nu vă convine, sunt alţi 100 la poartă. Mă întreb, este instituţia ei?". Potrivit aceleiaşi surse, ,,Cursele care se fac acum la S.O.S erau făcute cu maşina de consultaţie a Ambulanţei, numită AMD, trasă acum la gard pe motiv că nu avem medici. Acum ceva vreme, fosta directoare bătea cu pumnul în masă ca să se efectueze cât mai multe curse cu maşina de consultaţie, maşina dată de minister. Acum însă, cursele se dau la S.O.S. Ce părere aveţi?". Acelaşi angajat al Ambulanţei din Braşov, care a decis să rupă tăcerea, susţine că ,,Medici din Ambulanţă lucreaza la S.O.S, dar şi doi dispeceri lucrează acolo. (….) Unul dintre dispeceri este bolnav şi nu are voie să lucreze ture de noapte nici la Ambulanţă, dar fosta directoare îl ţine pentru că toarnă pe toata lumea. Mai putem spune ceva noi, sclavii? O să vă mai dau o ,,bombă săptămâna viitoare".

Pentru un punct de vedere oficial din partea Staţiei Judeţene de Ambulanţă, MIX TV  a trimis o adresă în baza Legii numărul 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi se aşteaptă răspunsul. În acest timp, o echipă de control formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei de Asigurări de Sănătate din Braşov, efectuează controale la Ambulanţă. Directorul DSP, dr. Alexandru Bălescu, susţine că săptămâna viitoare va avea concluziile verificărilor. Şi procurorii Parchetului Tribunalului continuă ancheta demarată în acest caz, fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Comentarii

Ultimă oră