Sari la conținut

EXCLUSIV: Deținut din Penitenciarul Codlea bătut crunt de gardieni?

exclusiv-detinut-din-penitenciarul-codlea-batut-crunt-de-gardieni

Liviu - Costin Sandu are 25 de ani și este condamnat la 4 ani de închisoare, sub acuzația de furt. Bărbatul susține că, pe 5 august 2015, ar fi fost bătut crunt de gardianul care îl însoțea, la acea vreme, la instanța unde Liviu - Costin Sandu avea proces, dar și de un alt ,,major”. ,,(...) imediat ce s-au terminat scările m-a luat prin surprindere, prin spate, de gât și mă strângea cât putea, iar eu, rămânând fără aer, am început să mă zbat ca să-mi dea drumul, dar celălalt major (...) a început să mă lovească cu pumnii și picioarele peste tot, ca și cum aș fi fost un sac de box” Medicii legiști i-au examinat bărbatului rănile și au întocmit, pe 6 august 2015, un certificat medico-legal: ,,Numitul Liviu - Costin Sandu prezenta leziuni traumatice ce s-au putut produce prin loviri cu și de corpuri dure și strângere cu mâna de către o altă persoană.,, Invitată să-și exprime punctul de vedere, conducerea Penitenciarului din Codlea nu a dat curs invitației. Purtătorul de cuvânt al închisorii, Liviu Matache, i-a cerut reporterului Brașovul Tău să întocmească o solicitare scrisă, în baza Legii nr.544 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru un punct de vedere. Răspunsul va fi publicat imediat ce va fi primit la redacție.

• Deținutul i-a scris președintelui A.S.U.M. Brașov

Liviu - Costin Sandu, care susține că a fost bătut de un gardian după ce a ieșit din sala de judecată unde a avut proces, dar și de un ,,major,, , i-a cerut sprijin președintelui Asociației pentru Siguranță Urbană și Mediere din Brașov, Ionel Spătaru. I-a trimis acestuia, la adresa de domiciliu, certificatul medico-legal emis în acest caz, dar și o scrisoare în care deținutul descrie condițiile în care a fost agresat și indică persoanele care l-ar fi lovit după ce a părăsit sala de judecată în care a avut proces. Președintele A.S.UM Brașov, Ionel Spătaru, a discutat cu reporterul nostru despre acest caz. Iată ce susține deținutul Liviu Costin Sandu. ,, (...) pe la ora 11.30 m-a scos din sala (n.r. de judecată) (...), singur, nu ca pe restul, pe care îi scoteau câte doi sau trei. Coborând pe scări cu (...) , imediat ce s-au terminat scările m-a luat prin surprindere, prin spate, de gât și mă strângea cât putea, iar eu, rămânând fără aer, am început să mă zbat ca să-mi dea drumul, dar celălalt major (...) a început să mă lovească cu pumnii și picioarele peste tot, ca și cum aș fi fost un sac de box.“

• Medicul legist confirmă leziunile

Agresiunea s-ar fi produs pe 5 august 2015. O zi mai târziu, pe numele lui Liviu - Costin Sandu a fost eliberat un certificat medico-legal. Potrivit concluziilor medicului legist: ,,Numitul Liviu - Costin Sandu prezintă leziuni traumatice ce s-au putut produce prin loviri cu și de corpuri dure și strângere cu mâna de către o altă persoană. Leziunile pot data din 5 august 2015 și necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale”.

• Cine l-a bătut pe Liviu - Costin Sandu?

Invitată să-și exprime punctul de vedere cu privire la acest caz, conducerea Penitenciarului din Codlea nu a dat curs invitației. Purtătorul de cuvânt al închisorii, Liviu Matache, i-a cerut reporterului Brașovul Tău să întocmească o solicitare scrisă, în baza Legii nr.544 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru un punct de vedere. Răspunsul va fi publicat imediat ce va fi primit la redacție.

Reporterul Brașovul Tău va pune la dispoziția anchetatorilor brașoveni toate documentele primite la redacție în cazul deținutului Liviu – Costin Sandu pentru stabilirea condițiilor exacte în care s-a produs evenimentul. Prezumția de nevinovăție în cazul gardienilor ființează până când se va pronunța, dacă se va impune, o sentință definitivă.

Comentarii

Ultimă oră