Sari la conținut

Petrecere de rămas-bun în Bamboo, târg de modă, spectacole de teatru şi operă şi plimbări cu bicicleta sunt câteva dintre opţiunile de petrecere a timpului liber în weekend.

Clubul Kasho vă invită sâmbătă, 9 iunie,  la o seară cu muzică excelentă alături de Christian Burns. Acesta a colaborat şi cu Tiesto şi Armin Van Buuren. Preţ: 20 lei. În clubul Bamboo, 9 iunie,  are loc CLOSING PARTY!  Intrarea e liberă. Clubul se închide apoi până în octombrie!

Târg de modă în Piaţa Sfatului. Brașovul găzduiește în perioada 7-10 iunie primul târg de modă din Brașov ce susține designerii, creatorii și producători autohtoni. Acesta va avea loc în Piața Sfatului. În cadrul evenimentului, Lena Criveanu, cunoscutul designer român ce și-a prezentat colecțiile pe podiumurile din New York și Paris, va susține sâmbătă, începând cu ora 17:00 workshopul "€œRomania a€“ Mașina de Cusut a Europei”. Participantele la târg au ocazia să câștige o ședință foto profesională realizată de cel mai cunoscut fotograf din România, Gabriel Hennesey.  Pe parcursul a 4 zile, Brașovul va fi o adevărata scenă a modei românești. Zeci de creatori și producători autohtoni vor prezenta articole inedite realizate în atelierele proprii. Vizitatorii vor putea admira și cumpăra colecții de designer, accesorii și bijuterii, cosmetice, food&treat bio, produse naturiste. Printre expozanții de la târg se numără: Lena Criveanu, Dana Tănase, Casa Verona a€“ Colecția Magic Woman, Fix Fashion Brașov, Lehel Elit Fashion, Katty Ailisiei. În plus, mai mulți tineri designeri brașoveni vor fi prezenți la târg și vor încerca să impresioneze publicul cu viziunile și creațiile lor. Orele de desfășurare ale târgului sunt 12:00 a€“ 21:00.

Joi și vineri, 7 și 8 iunie, între orele 12:00 și 15:00, iar intrarea va fi gratuită pentru toți vizitatorii. Evenimentul din Brașov este primul târg al Caravanei Fashion & Vintage Bazaar. Caravana se desfășoară în cele mai mari orașe ale țării și promovează creatorii și producătorii autohtoni.  

”Ateliere de creativitate” la Castelul Bran. Castelul Bran găzduiește în zilele de 9 și 10 iunie 2012 ”Atelierele de creativitate”. Cei mai mici vizitatori ai Castelului Bran vor avea ocazia ca pe durata celor două zile, în intervalul orar 10.00 – 17.30, să creeze diverse obiecte de artă, să învețe să încondeieze ouă și să descopere combinațiile umitoare de gust și savoare. Cele trei ateliere vor fi deschise gratuit copiilor, astfel:

   10.00 – 12.00 Atelier de bricolaj
   13.00 – 15.00 Atelier încondeiere ouă
   16.00 – 17.30 Atelierul gustului - Slow Food

Sunt așteptați toți cei mici și pricepuți, care doresc să-și petreacă o parte a sfârșitului de săptămână într-un mod creativ, educativ sau celor care doresc să învețe câteva din secretele unei alimentații sănătoase și de calitate.

Spectacole de teatru. La teatrul Sică Alexandrescu, vineri, 8 iunie, de la ora 19.00 este programat spectacolul FAZANUL de Georges Feydeau. Regia: Cristian Hadji-Culea. Preţul biletelor: categoria I - 11 lei; categoria II - 9 lei,Preţ redus pentru elevi, studenţi: 5 lei.
Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 19.00 se joacă piesa PUTEREA OBIŞNUINŢEI de Thomas Bernhard. Regia: Claudiu Goga. Preţul biletelor: 15 lei, Preţ redus pentru elevi, studenţi: 10 lei.
Duminică, 10 iunie, de la ora 19.00 se joacă piesa ABSINT de Marta Fertacz. Regia: Claudiu Goga. Preţul biletelor: 15 lei, Preţ redus pentru elevi, studenţi: 10 lei.
La Teatrul pentru Copii "Arlechino" duminică, 10 iunie, la orele 10:30 şi 13:00 se joacă piesa "Scufita Rosie" după Fratii Grimm. Preţ bilet: 7 lei.

Weekend muzical la Opera Braşov. „My Fair Lady” şi „Prin lumea muzicii de film” sunt cele două spectacole care se joacă în acest weekend la Opera Braşov.
Jumătate de secol a trecut de la premiera „My Fair Lady” (foto), (pe Brodway – New York). Frederic Loewe a adaptat subiectul piesei „Pygmalion” a lui G. Bernard Shaw, reuşind să-l integreze cu succes prin muzica şi dansurile ritmate în atmosfera colorată a Angliei începutului de veac. „My Fair Lady” este cel mai cunoscut musical al secolului XX, combinaţie fericită între tradiţiile operetei vieneze şi muzica de dans, americană.
Clasica piesă  a lui G.B. Shaw se integrează perfect în preferinţele publicului spectator de astăzi. Spectacolul a fost reluat după mai mult de 4 ani la cererea expresă a publicului braşovean cu adaptarea regiei de maestrul Cristian Mihăilescu după cea semnată de Anda Tăbăcaru.  Noutăţi  sunt aduse de scenograful Şerban Iuca, coregrafia lui Mihai Mândruţiu şi Dorin Coşeriu, mişcarea scenică a  Iuliei Coşeriu.  Spectacolul are loc sâmbătă, 9 iunie, de la ora 18:30 la Sala Operei. Biletele costă 10, respectiv 20 de lei.
Duminică, 10 iunie, de la ora 18:30 la Sala Operei sunteţi invitaţi la spectacolul Prin lumea muzicii de film. Melodii celebre din: „Pe aripile vântului”, „Casablanca”, „Sunetul muzicii”, „Naşul”, „Evita”, „Cabaret”, „Love Story”,”The man in love”,”Hello Dolly”, „Singing in the rain”şi alte multe vor fi cântate şi dansate de soliştii, Corul şi Baletul Operei. Acestea vor fi dublate de imagini din peliculele de neuitat, proiectate pe ecranul din spatele scenei.


Weekend special pentru biciclişti. Asociaţia „Braşovul Pedalează” le-a pregătit bicicliştilor braşoveni un program special de weekend.Astfel, sâmbătă 9 iunie, Asociația organizează o drumeție de aproximativ 80 de kilometri pe traseul Brașov - Săcele - Valea Gârciniului (spatele muntelui Piatra Mare) - Valea Azugii - Cabana Susai - Predea - Cabana Trei Brazi - Cabana Poiana Secuilor - Cheile Râșnoavei - Râșnov - Brașov.
Întâlnirea va avea loc sâmbătă la ora 9 la McDonalds, lângă giratoriul de la intersecția Calea București cu Poienelor. Mai multe detalii puteți afla la adresa  http://brasovulpedaleaza.ro/tura-mtb-la-susai/

Pentru ziua de duminică, 10 iunie, Asociația Brașovul Pedalează propune tot un traseu de aproape 80 de kilometri, de data aceasta prin Valea Doftanei, până în Câmpina, de unde se va lua trenul până în Brașov. Întâlnirea are loc duminică la ora 8 la McDonalds, lângă giratoriul de la intersecția Calea București cu Poienelor. Mai multe detalii la adresa  http://brasovulpedaleaza.ro/tura-pe-valea-doftanei/

Sărbătoarea bisericilor săpate în piatră. În Duminica Tuturor Sfinţilor, pe 10 iunie, Fundaţia Ortodox Culturală "Maica Sfântă - Bucuria Neaşteptată" invită credincioşii şi iubitorii de istorie să participe la Aşezământul Şinca Veche la Sărbătoarea Bisericilor Săpate în Piatră. Aşezământul Şinca Veche este situat la 50 km de Braşov, pe drumul spre Sibiu, la Băile Perşani stânga spre satul Şinca Veche. Sărbătoarea este întru pomenirea cuvioșilor ce au trăit și slujit aici, ținând candela ortodoxiei aprinsă în Transilvania în vremuri de prigoană. Aşezamantul de la Şinca Veche este un centru spiritual, cultural si istoric important in peisajul transilvanean, aici existând ramaşiţele unui castru roman şi ale unei aşezări dacice.   Programule venimentului: Sfânta Liturghie, începând de la ora 10:00. Slujba de pomenire și de sfințire a praznicului. Concert de muzică psaltică susținut de Grupul Tronos al Patriarhiei Române, protopsalt Dimitrie Voicescu și protopsalt Marian Ion. Expoziție de pictură religioasă, frescă, icoană pe lemn și pe sticlă realizată de iconarii:  Camelia și Condrea Toma și Valeria Petriu. Lansarea cărţii intitulată ”Ține candela ortodoxiei aprinsă!” de Maria Bâgiu Marino.

Comentarii

Ultimă oră