Sari la conținut
evenimente-culturale-la-okian-(1)

In perioda 11 – 17 august, la Libraria Okian sunt programate urmatoarele evenimente culturale.

Joi, 14 august, ora 18:30

FEREASTRA CU DOR

Intilnire cu Tatiana Volontir – fotograf

Moderator : Dan Dinu

Photolife si Libraria Okian va invita la al doilea eveniment din cadrul proiectului Intilnire cu Fotografia ce se va desfasura pe durata unui an de zile si prin intermediul caruia o sa aveti ocazia sa intilniti diversi fotografi, veti putea discuta despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, veti putea face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rind, va veti putea face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intilniri fotografice va fi Dan Dinu, cel care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

A doua intilnire din cadrul proiectului este dedicata fotografiei de portret, iar invitata va fi Tatiana Volontir. Imaginile ei ne poarta catre propria ei stare si catre propriile ei ginduri, pentru ca la fiecare fotografie realizata ea reuseste sa isi gaseasca oglindirea in subiectele alese. O sa aflati cit de important este sa te regasesti in ceea ce fotografiezi, cit de mult conteaza simbolistica aleasa si cit de frumos poti spune un mesaj fara a folosi cuvinte. O sa aflati cum si-a inceput Tatiana incursiunile in fotografie si cit de importanta este fereastra de la care si-a inceput aceasta calatorie si care o ghideaza in continuare in ceea ce priveste lumina.

Inscrierile la aceste intilniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate (40 ). Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea la aceasta intilnire este libera.

EXPOZITIE DE ACUARELA

„100 DE ANI – DINU VASIU”

Vernisaj : MARTI, 05 AUGUST 2014, ORA 17.00

Perioada : 04 – 30 AUGUST 2014

In cadrul stradaniei de a mentine in memoria contemporana activitatea remarcabila a unor personalitati din cultura brasoveana, expozitia de fata marcheaza 100 de ani de la nasterea unuia dintre cei mai deosebiti artisti, care au cinstit cu creatia lor a doua jumatate a sec.XX, pictorul Dinu Vasiu. Mare colorist, a abordat una dintre cele mai dificile tehnici in nazuinta sa spre pic­turalitate si in lupta sa cu materia lichida a reusit s-o supuna rational, dirijand-o potrivit unei scheme prealabil constituite, invingand aleatorismul intrinsec al acuarelei. Esenta creatiei sale a fost tema luminii, a celei deopotriva naturale si intelectuale, tema a plasticitatii si a expresivitatii formelor si in acelasi timp sens profund si bucurie a unor intelesuri superioare care stau in sub­stratul de semnificatii al operei sale. Asa cum s-a mai remarcat, deseori lucrarile sale par vitralii insufletite de o lumina care le penetreaza dincolo de lume. Absolvent al Academiei de arte fru­moase din Bucuresti la clasa maestrului Camil Ressu, si-a configurat intr-o activitate depasind o jumatate de secol o expresie plastica personala si mai ales un stil inconfundabil. Lucrarile sale, rezultat sensibil si convingator al solitarelor sale colocvii cu sinele si cu lumea, sunt lesne de recunoscut. Stapan pe o tehnica de lucru impecabila, spontan, nu lucra decat rareori dupa o schita prealabila, toate lucrarile sale lasa impresia de prospetime, revenirile fiind de-a dreptul excluse. Cu toate acestea, nimic nu pare intamplator iar orice incercare de a elimina ceva din compozitie ar dezechilibra-o, imaginile sale fiind remarcabile prin soliditatea compozitionala si prin tensiunea lor interioara. Cei care l-au cunoscut au remarcat discretia genuina a personalitatii sale, firescul acestui artist care a ocolit afectarea, ramanand netulburat in orizontul de asteptare al raportarilor de tip traditional, dar in a carui creatie se simt pulsand un temperament puternic de pictor si un spirit cumpanit, sobru, evitand atat efuziunile cat si disonantele. Este benefic pen­tru sufletul nostru de oameni ai Inceputului de mileniu 3 sa-l cufundam in culorile picturii unor mari artisti. Poate ca Dinu Vasiu si-a gandit creatia asa cum remarca undeva Marc Chagall"Evocam fantome uriase ale culorii si lumea mi se parea ca exista numai ca un pretext al visurilor mele"

Expozitia a fost organizata cu contributia colectionarilor Constantin Nita si Adrian Damsescu

EXPOZITIE DE PICTURA DECORATIVA

Titlul expozitiei: „STRUCTURA SI CULORILE PAMANTULUI”

Expune: MIHAI FATU – artist plastic

Perioada: 01 – 30 august 2014

Mihai Fatu :

-  membru fondator  si membru in consiliul de conducere al Asociatiei Artistilor Plastici Brasov;

-  membru al Asociatiei pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman “Astra”;

-  participant activ la toate expozitiile si taberele de creatie artistica ale AAPA Brasov ;

-  premiat cu diverse distinctii si diplome cu ocazia expozitiilor locale, regionale si nationale.

CURS DE TANGO

Programul cursurilor:

LUNI: 20.15 – lectie de tango
MARTI: 19.00 – 22.00 - practica
MIERCURI: 20.15 – lectie de tango

Pentru inscrieri si detalii va rugam sa accesati http://www.libertango.ro/

LIBRARIA OKIAN
Str. Muresenilor, nr. 1, Brasov
Tel.: 0728 728 315
Program de functionare:
LUNI – VINERI: 10.00 – 18.00
SIMBATA: 9.00 – 13.00
DUMINICA: INCHIS

Comentarii

Ultimă oră