Sari la conținut
evenimente-culturale-la-libraria-okian-(1)

În perioada 23-28 februarie la Librăria Okian au loc următoarele evenimente culturale:

INTILNIRE CU FOTOGRAFIA

VINERI, 27 FEBRUARIE – ORA 18.30

REPREZENTAREA CORPULUI FEMININ – intilnire cu Anca Cernoschi

Moderator: Dan Dinu - fotograf

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intilnire cu Fotografia. Am avut ocazia pina acum sa ii vedem pe Tatiana Volontir, Luiza Boldeanu, Dorin Bofan, Zoltan Nagy, Vlad Eftenie si Andrei Baciu astfel ca o sa continuam lista cu un nume la fel de interesant ca si cele de pina acum, Anca Cernoschi. Este aproape primavara si urmeaza zilele de inceput de martie, asa ca nu exista un moment mai bun decit sa aducem un elogiu fotografic corpului feminin. Anca este preocupata de acest subiect si studiaza formele, lumina si conceptele care sa poata reda cit mai creativ nudul in viziunea ei artistica.

Aceasta este cea de a opta intilnire a proiectului nostru pe care ni l-am propus pentru un an de zile. Prin aceste intilniri o sa aveti ocazia sa cunoasteti diversi fotografi, o sa puteti sa discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, veti putea face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rind, va veti putea face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intilniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

Inscrierile la aceste intilniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea este libera.

SEMINARUL KU FILOSOFIE

VINERI, 27 FEBRUARIE – ORA 17.30

Tema : ECONOMIE SI POLITICA : dilemele capitalismului controlat

Moderator : prof. Adrian Sandu – Colegiul National „ Andrei Saguna”

Informatii despre proiect:

- Seminarul ku filosofie este un proiect privat si un proiect de autor (Adrian Sandu, profesor de Stiinte Sociale la Colegiul „Andrei Saguna”, Brasov);

- Seminarul ku filosofie este un proiect al Asociatiei AIDA Brasov si este derulat in parteneriat cu Libraria Okian din Brasov;

- Toate intilnirile din cadrul proiectului se desfasoara la Libraria Okian din Brasov, str. Muresenilor, nr. 1;
- Proiectul Seminarul ku filosofie se adreseaza elevilor de liceu, indiferent de anul de studiu;
- Elevii participanti primesc la final diplome de participare. Conditia obtinerii diplomei de participare este legata de prezenta: elevii trebuie sa fie prezenti la 8 din cele 13 intilniri alocate desfasurarii proiectului.

SEARA DE FILM

SIMBATA, 28 FEBRUARIE – ORA 15.00

FILMUL „CALAUZA” („STALKER”)

Regia: Andrei Tarkovsky

Invitat special: STEFAN UNGUREANU – Facultatea de Sociologie si Comunicare

Seara de Film Brasov este un proiect pe termen lung si este rezultatul colaborarii dintre Asociatia Visum pentru Educatie si Cultura, Seara de Carte Brasov si Libraria Okian Brasov.

Accesul se face in limita a 40 de locuri. Inscrierea si confirmarea participarii se fac la Florin Ifrim – florin.ifrim@okian.ro, 0728.728.315 si la Mihai Tatu – mihai.tatu@visumbrasov.org, 0742.143.766. Intrarea este libera.

SEARA DE JAZZ SI BLUES cu A.G. WEINBERGER

SIMBATA, 28 FEBRUARIE - ORA 20.00

Libraria OKIAN (Str. Muresenilor nr.1, Brasov) te invita la un concert acustic de colectie, la o ora si jumatate de muzica blues si jazz cu A.G. Weinberger.

Pentru rezervari sunati la 0728 728 315/0722 423 289, trimiteti un email la florin.ifrim@okian.ro sau un mesaj privat pe pagina de facebook Okian. Pretul unui bilet este de 100 de lei.

DIALOGURILE CREDINTEI

JOI, 26 FEBRUARIE – ORA 18.30

Tema: ORTODOXIE SI MODERNITATE

Invitat: preot prof. dr. NICOLAE MOSOIU

Moderator: preot prof. dr. Cristian Muntean

SEARA DE CARTE

JOI, 26 FEBRUARIE - ORA 18.00

Invitat : SORIN G. IONESCU – asistent social

Autorul cartii [Diz] Abilitatea in Experiente se transpune intr-un personaj care iti permite sa ii descoperi si sa ii constientizezi lumea simpla, pina la emotie. Se detaseaza de conceptul material pina acolo incit isi incarneaza in emotii, trairi si stari sufletesti dualul sau rolul, aratind privitorului/cititorului ca indiferent de menirea omului in lume, fictiva sau reala, emotia este si va ramine farul calauzitor in tot ceea ce exista.

Sorin G. Ionescu ne prezinta un personaj care in contactul direct si primar cu viata imita abandonul fata de aceasta doar pentru a le permite celor din jur, parintilor, familiei si mai apoi tuturor celor care ajung in preajma lui, sa isi asume iubirea constienta fata de el intr-o maniera extraordinara.

[Diz] Ablitatea in Experiente trateaza un subiect universal, lupta unui om cu necesitati particulare cu lumea actuala, unde particularitatile individului sInt un soi de povara pentru societate. In pofida acestui fapt, personajul principal apreciaza viata ca pe un dar si fiecare bucurie o savureaza doar dupa ce si-o dobandeste prin munca si efortul lui.

DESENELE PICTORULUI MODALCA

Perioada : 02 – 28 februarie 2015

EFTIMIE MODALCA (1936, Hunedoara – 1991, Brasov)

Studii de pictura la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucuresti (1960) cu Gheorghe Petrascu si Rudolf Schweitzer Cumpana

Membru al U.A.P. DIN 1964

Dupa o sedere de trei ani la Hunedoara, s-a stabilit in Brasov (1965), devenind o figura marcanta a mediului artistic din oras, unde a ocupat ani la rind functia de

presedinte al filialei U.A.P. (din 1968) si de sef de sectie la Muzeul de Arta Brasov (din 1975)

In 1957 a fost premiat la „Festivalul mondial al tineretului” de la Moscova si cu ordinul „Meritul Cultural” clasa a V-a (1968) si clasa a III-a (1971)

Calatorii de studii in Bulgaria, Rusia (U.R.S.S.), Polonia, Olanda, Ungaria, Germania, Cehoslovacia etc.

A participat la toate expozitiile judetene ale filialei, a deschis peste 30 de expozitii personale la Brasov si in alte localitati din tara, a participat la aproximativ 30 de expozitii de grup si la peste 20 de expozitii republicane

Peste hotare a expus in grup sau individual la Praga, Laufen, Londra, Bruxelles, Kohscheid, Wroclaw, Barcelona, Malby, Lisabona, Moscova, Berlin, Sofia etc.

CURS DE TANGO

Programul cursurilor:

LUNI: 20.00 – lectie de tango

MARTI : 19.00 - practica
MIERCURI: 20.00 - lectie de tango

Pentru inscrieri si detalii va rugam sa accesati http://www.libertango.ro/

LIBRARIA OKIAN

Str. Muresenilor, nr. 1, Brasov

Tel.: 0728 728 315

Program de functionare:

LUNI – VINERI: 12.00 – 20.00

SIMBATA: 11.00 – 19.00

DUMINICA: INCHIS

Comentarii

Ultimă oră