Sari la conținut

Eveniment pentru pasionații de instrumente: „Tabăra de Muzică Țara Făgărașului”

eveniment-pentru-pasionatii-de-instrumente-tabara-de-muzica-tara-fagarasului-

Timp de o săptămână, la Făgăraş câteva sute de tineri au lăsat la o parte dispozitivele electronice, au pătruns tainele instrumentelor muzicale și s-au pregătit pentru cor, au învăţat să cânte la vioară, violoncel, chitară, orff, clopoţei rezonanţi, fluier sau clarinet, sub îndrumarea mai multor profesori şi voluntari, în cadrul celei de-a doua ediţii a Music Camp - Tabăra de Muzică Țara Făgărașului.

Connie Fortunato, fondatoarea Music Camp, nu a fost prezentă la Făgăraş, cum s-a întâmplat anul trecut, dar a transmis un mesaj emoţionant tinerilor şi celor 400 de părinţi şi susţinători care au umplut sala mare a Casei de Cultură.

Organizatorii au lăsat să se înţeleagă că va urma şi ediţia a treia, anul viitor, spre satisfacţia tinerilor iubitori de muzică.

Tabăra s-a încheiat așa cum cere tradiția cu o reprezentație a copiilor în fața publicului prezent la Casa Municipală de Cultură.

Cea de-a doua ediție a avut și mai mult succes față de prima ediție. Mulți dintre copii aveau deja cunoștințe din experiența primei ediții a Music Camp. Spectacolul final a fost unul emoționant și extraordinar. Copiii au putut demonstra că doar într-o săptămână pot învăța multe.

„Copiii au muncit foarte mult și concertul final a fost extraordinar. Profesorii au fost foarte încântați de tabără și au promis că în 2018 vor veni din nou pentru că le place foarte mult la noi. Noi vrem să realizăm și următoarea ediție, ne-au cerut acest lucru și copiii și părinții la finalul concertului. Anul acesta, tabăra de muzică se desfășoară doar în Făgăraș, Cluj și Timișoara. La Brașov și la Sibiu nu mai are loc“, a explicat Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.

La cea de-a doua ediție a Taberei de Muzică Țara Făgărașului au participat în jur de 200 de copii, copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani. Tabăra a avut loc în perioada 25-30 iunie la Colegiul Național „Radu Negru“.

Proiectul a fost finanțat de Primăria Municipiului Făgăraș și Casa Municipală de Cultură Făgăraș.

Comentarii

Ultimă oră