Sari la conținut

Evaluarea Naţională 2014, clasa a VIII-a: Subiectele la limba şi literatura română

evaluarea-nationala-2014-clasa-a-viiia-subiectele-la-limba-si-literatura-romana

Luni, 23 iunie, peste 160.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana, aceasta avand doua subiecte.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte pe baza poeziei "Randuri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu. Astfel, absolventii de gimnaziu au avut de gasit sinomine, de explicat rolul virgulei si de prezentat semnificatia titlului poeziei.

La subiectul doi, elevilor li s-a cerut sa comenteze un articol de ziar, respectiv "Empatia, o abilitate dobandita prin lectura", de Corina Zorzor.

Materialul jurnalistic a aparut in cotidianul Adevarul si a avut la baza ideea potrivit careia "cartile de fictiune pe care le citim ne ajuta sa empatizam cu cei din jur si sa ne adaptam mai usor la diverse situatii de viata, arata cele mai recente studii psihologice".

La una dintre cerinte, elevii au avut de redactat o scurta naratiune in care sa prezinte "o intamplare petrecuta in timpul participarii la o intalnire organizata de scoala, cu un scriitor contemporan".

Subiectele si baremul de corectare au fost publicate pe site-ul edu.ro. Vezi aici detalii

Comentarii

Ultimă oră