Sari la conținut

Elicopterele «vedetă» EC 135 şi TIGER, expuse la Bucureşti

Elicopterele EC135 Politie şi Tiger (foto), produse de Eurocopter, vor fi expuse în perioada 16-18 mai la a treia ediţie a Black Sea Defense & Aerospace 2012 (BSDA), care va avea loc la Bucureşti. Expoziţia reuneşte cele mai puternice companii din industria aeronautică, de apărare şi din domeniile securităţii naţionale şi securităţii private.

Tiger este în prezent cel mai modern elicopter de luptă, special conceput pentru a contracara ameninţările secolului 21. Până în prezent, din acest model au fost comandate 206 de aparate de zbor, din ţări precum: Franţa, Germania, Australia şi Spania. Construit pe o platformă suport care oferă flexibilitate dispunerii şi folosirii armamentului, Tiger este livrat în mai multe versiuni: HAP (către armata franceză), UHT (către armata germană), ARH (către armata australiană) şi HAD (Franţei şi Spaniei). Tiger, care este folosit de armata franceză în operaţiunile din Afganistan începând cu vara trecută, a demonstrat performanţe deosebite în materie de eficienţă şi disponibilitate.

EC135 este un elicopter cu două motoare ce combină cele mai noi tehnologii cu un design avansat, tranformându-l într-o aeronavă ideală pentru derularea de misiuni de intervenţie. Familia de elicoptere EC135/ EC145 oferă cele mai performante tehnologii disponibile pentru aparatele din această clasă, fiind dotate cu un echipament perfect adaptat celor mai solicitante cerinţe generate de misiunile de suport obişnuite şi de operaţiunile speciale sau de intervenţie ale forţelor de Poliţie.

Grupul Eurocopter este prezent în România din 2002, având sediul în Braşov, unde lucrează 142 de angajaţi. Activitatea de bază a Eurocopter România este reprezentată de serviciile de întreţinere pentru elicoptere, în mod deosebit mentenanţă şi reparaţii capitale pentru Puma şi Super Puma, familii de elicoptere utilizate la nivel mondial, în peste 40 de ţări.

Comentarii

Ultimă oră