Sari la conținut

Elevii veterinari din Prejmer au ajutat la sterilizarea câinilor şi a pisicilor

elevii-veterinari-din-prejmer-au-ajutat-la-sterilizarea-cainilor-si-a-pisicilor

La începutul lunii, în Hărman a avut loc „mega maratonul sterilizărilor”, campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân sau a celor cu stăpâni fără posibilităţi financiare. Campania a avut drept scop reducerea numărului de fătări nedorite astfel încât numărul animalelor fără stăpân să scadă în anii următori.
Alături de medici veterinari voluntari, au participat  şi elevi de la specializarea tehnician veterinar, ai Colegiului Ţara Bârsei din Prejmer care s-au dovedit de un real ajutor.
„Am constat cu mare bucurie că elevii noştri pot face faţă cu brio unor astfel de provocări practice fiind foarte apreciaţi de medici veterinari cu experienţă pentru cunoştinţele lor teoretice şi pentru  abilităţile lor practice. De asemenea suntem încântaţi şi de promptitudinea cu care au reacţionat elevii colegiului nostru la apelul privind participarea la această acţiune de voluntariat, deosebit de importantă pentru sănătatea animalelor, omului şi mediului” a declarat dl. prof.dr. Flavius Mihai Foica de la Colegiul „Ţara Bârsei”.
Astfel de campanii vor mai avea loc şi în viitor, iar organizatorii îşi doresc ca numărul celor care le vor solicita ajutorul să fie din ce în ce mai mare.

Comentarii

Ultimă oră