Sari la conținut

Elevii Şcolii Naţionale de Salvamont sunt instruiţi în Munții Bucegi

elevii-scolii-nationale-de-salvamont-sunt-instruiti-in-muntii-bucegi

Elevii Şcolii Naţionale de Salvamont sunt instruiţi de către zărneşteanul Ciprian Lolu în înălţimile Bucegilor.


    Deşi în oraşe s-a instalat primăvara, pe crestele şi platourile montane sunt oameni care profită încă din plin de zăpadă, iar aceasta nu pentru plăcerea schiatului, ci pentru scopuri strict profesionale. Salvatorii montani profita de sfârșitul de sezon, ca sa faca exerciții practice pe munte și să simuleze situații pe care le pot întâlni la turiștii aflați în situații critice, ca sa învețe cum sa acționeze în cazurile reale.

Elevii Şcolii Naţionale de Salvamont participă în această perioadă la modulul de iarnă de pregătire, făcând astfel paşi importanți în drumul lor de a deveni salvatori profesionişti.

„Sunt orgaizate patru module în fiecare an, de iarnă şi vară, în ambele cazuri pentru începători şi pentru avansaţi. În cele de iarnă, elevii învaţă să se descurce în orice zonă alpină, ca tehnică individuală, după care trec la ceea ce înseamnă acţiunile de salvare pe pârtie, din abrupt, din avalanşă. Toate acestea cuprind tot felul de situaţii, gen elevare, lansare, în situaţia transportării accidentatului. Totodată, a existat şi un modul medical bine pus la punct. Practic, a fost vorba de cam toate situaţiile ce pot fi întâlnite pe munte”, a explicat Ciprian Lolu, de la Salvamont Zărneşti, instructor în această iarnă atât în modulul pentru începători, cât şi în cel pentru avansaţi.

Comentarii

Ultimă oră