Sari la conținut
elevii-protesteaza-astazi-la-prefectura

Un elev din Braşov a iniţiat pe facebook un „Protest al Elevilor”, ce urmează să aibă loc astăzi, de la ora 16, cu pornire din faţa Prefecturii, către Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde vor aprinde luminile telefoanelor mobile.

Iniţiatorul protestului, Cosmin Albert, a precizat că manifestanţii vor începe să se strângă de la ora 14. Protestul este îndreptat către interzicerea telefoanelor mobile prin dispoziţia dată de Ministerul Educaţiei.

Elevii îşi doresc ca situaţia să revină la normal, adică telefoanele să rămână în posesia lor şi să nu fie folosite la ore decât la cererea profesorului. În jur de 300 de persoane şi-au manifestat deja interesul de a participa la acest protest legal, civilizat şi corect împotriva confiscării telefoanelor mobile şi pentru a cere o reformă reală a învăţământului.

Printre motivele pentru care elevii nu sunt de acord cu ordinul ministrului se numără faptul că un părinte trebuie să poată da mereu de copilul său, în special atunci când se întâmplă ceva grav, că tehnologia este un avantaj, dar şi faptul că mulţi dascăli abuzivi au fost prinşi datorită telefoanelor.

În plus, elevii sunt nemulțumiți că ministrul Educaţiei, Liviu Pop, nu a consultat pe nimeni când a luat această hotărâre.

Comentarii

Ultimă oră